به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رضا کیانیان، بازیگر سینما و تئاتر این روزها نمایش «پدر» را به کارگردانی آروند دشت آرای در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه دارد.
این هنرمند با حضور در یک در خصوص وضعیت محوطه تئاتر شهر به خبرنگار هنرآنلاین گفت: دو سال پیش پیامی در فضای مجازی منتشر کردم مبنی بر این که «تئاترشهر پیشانی فرهنگی شهر تهران است» و گله کردم که چرا فضای محوطه تئاترشهر هیچ رنگ و بوی فرهنگی ندارد و متاسفانه از فضای امنی برای اهالی و هنر و خانوادهها برخوردار نیست ار همان موقع قرار بود با همکاری وزارت ارشاد و شهرداری تهران این مشکلات بررسی شود تا راهکاری برای حل آن ارائه دهند. اما هنوز هنوز هیچ اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده است و متاسفانه وضعیت محوطه تئاترشهر هرروز بغرنجتر میشود.
وی افزود: من و آقای آروند دشتآرای چندین طرح برای ساماندهی تئاترشهر ارائه داده ایم، اما نتیجهای در پی نداشته است از سوی دیگر شنیدیم قرار است که اطراف تئاترشهر را شیشه بکشند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح ما بدون هیچ گونه تنش قطعا تأثیرگذار خواهد بود و حتی اعلام کردیم نه تنها حاضریم این طرح را بصورت رایگان عملیاتی کنیم بلکه برای مجموعه تئاتر شهر نیز درآمدزایی خواهیم کرد، اما متاسفانه علی رغم پیگیریهای متعدد، برای این طرح هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است.
کیانیان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با آثار کمدی باب شده در سینمای کشور بیان کرد: یک زمانی، کیفیت آثار سینمایی چنان بالا بود که مخاطبان برای تماشای آثار سینمایی سر و دست میشکاندند تا بتوانند فیلم ببینند، اما از حدود دو دهه گذشته به بعد این سفره جمع شد و اغلب آثار سینمایی به سمت کمدیهای بیشناسنامه و لمپن رفته است.
او ادامه داد: وقتی از کنار سینماها رد میشوم شاهد اکران همزمان چند فیلم کمدی هستیم که اگر پوستر هر کدام را ببینید و اسم فیلمها و عوامل یکسان را جا به جا کنیم چیزی تغییر نمیکند. حتی نام چند مورد از کارگردانان این آثار را تا به حال اسمشان را نشنیده ام و معلوم نیست از کجا به یکباره وارد سینمای کشور شده اند.
کیانیان ادامه داد: در واقع ساختن اینگونه آثار کمدی هنر خاصی نمیخواهد، کافی است شما دو هفته در فضای اینستاگرام بچرخید و کلیپهای طنزهای آن را جمع آوری کنید و نتیجه آن میشود یکی از این فیلمهای کمدی در حال اکران. تولید این آثار هزینه زیادی ندارد، زیرا صرفا نمایش جوکهای اینستاگرامی پرطرفدار است؛ که با ادامه این روند شاهد رواج بیریشگی و بیشناسنامه شدن آثار سینمایی کشور هستیم.
رضا کیانیان در رابطه به عدم دغدغهمندی برخی از بازیگران نسل جدید نسبت به هنر بازیگری و حضور در آثار باکیفیت گفت: یک زمانی بود که همه بازیگران در کنار هم در سینما فعال بودند، اما از سالیان پیش با ورود پول بیشتر به سینما، دسته بندیهای بازیگر خوب و بازیگر بد شکل گرفت است و مسئولین فرهنگی باید در این خصوص سازماندهی کنند و برای ساماندهی و مدیریت بیش از هزار فارغالتحصیل رشتههای هنری برنامه ریزی وجود داشته باشد.
این بازیگر همچنین گفت: در تمام کشورها تئاترهای مرجعشان همیشه با کمک دولتی اجرا میشوند، زیرا چراغ آن باید روشن باشد تا بقیه از آن تغذیه کنند. امروز ایران در سال حدود ۱۸۰۰ دانشآموخته رشته تئاتر دارد که این تعداد کجا باید آموزش ببینند؟ یک بخشی از آن دانشگاه است یک بخش دیگری باید تئاتر مرجع باشد که ببینند. دانشگاه باید دانشجوها را بیاورد تئاتر ببینند و سر کلاس درباره نمایش صحبت کنند.
بازیگر فیلم «سینما متروپل» در رابطه با عدم اکران این فیلم اظهار کرد: سال گذشته بودجهای به بنیاد سینمایی فارابی داده شد تا چند فیلم درجه یک بسازد. فارابی هم با چند کارگردان قدیمی و کارگردان جوان ۱۵ فیلم ساخت. یکی از اینها فیلم «سینما متروپل» بود که من هم در آن بازی کردم. در جشنواره فیلم فجر هم یکی از فیلمهایی که حرف جدی برای گفتن داشت همین فیلم بود و جوایز بسیاری را دریافت کرد، اما نکته جالب و قابل تامل اینجاست هنوز این فیلم اجازه اکران عمومی نگرفته است.
کیانیان ادامه داد: سینما و هنر را هیچ کس در جهان و در تاریخ جلویش را نتوانست بگیرد. چرا که پنج هنر اصلی با بشر به دنیا میآید. یک کودک وقتی آهنگی برایش پخش کنیم شادی میکند و میرقصد این را خداوند به او یاد داده است از سویی کودک گاهی با خودش با اصوات نامشخص آواز میخواند. اگر مقابل کودک رنگ و کاغذ بگذارید به هرصورتی نقاشی میکند. اگر مقابلش خمیربازی بگذارید، مجسمهسازی میکند. اگر چوب به او بدهید، با همان چوب نقش بازی میکند. پنج هنر اصلی هر کودکی در هر کجای جهان و با هر نژاد و مذهبی متولد میشود این را با خود دارد.
وی افزود: هنر با هر کودکی دوباره متولد میشود و این معجزه است همانطور که پیامبر اسلام معجزهاش قرآن است و برای بشر تا آخر عمر کافی است. خدا هم از رگ گردن به ما نزدیکتر است.
منبع: هنرآنلاین