آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۰۴۲۳

حمایت از مردم غزه در مجمع یونسکو و رد قطعنامه آمریکا علیه فلسطین

قطعنامه پیشنهادی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی با رأی اکثریت کشور‌های عضو، به تصویب نرسید و در مقابل، قطعنامه‌ای در حمایت از مردم غزه مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، اداری و روابط خارجی یونسکو که ۱۰ نوامبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۹ آبان ۱۴۰۲ و در جریان چهل‌ودومین اجلاس کنفرانس عمومی این سازمان در پاریس برگزار شد، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی با رأی اکثریت کشور‌های عضو، شکست خورد و به تصویب نرسید و در مقابل، قطعنامه‌ای در حمایت از مردم غزه مورد تصویب قرار گرفت.

در چهارمین روز برگزاری اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو، بر اساس پیشنهاد کشور‌های گروه عرب و حمایت جمعی از کشور‌های اسلامی، قطعنامه‌ای با عنوان «تأثیر و پیامد‌های وضعیت کنونی نوار غزه/ فلسطین در تمامی جنبه‌های دستور کار یونسکو» برای تصویب، در دستور کار این کنفرانس قرار گرفت و رایزنی‌های مربوط به آن در بین کشور‌های عضو شروع شد که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نیز در این باره مشارکت فعال و سازنده‌ای داشت.

در تقابل با این پیشنهاد، ایالات متحده آمریکا قطعنامه‌ای یک‌سویه و کاملاً جانبدارانه را علیه مردم فلسطین و در حمایت از رژیم اسرائیل، تدوین و برای رأی‌گیری ارائه کرد که کشورهای عرب و همبانیان این قطعنامه، از جمله ایران به‌عنوان کنشگر مؤثر، حاضر به قبول اصلاحات آمریکا نشدند و قطعنامه خود را برای رأی‌گیری در دستور کار قرار دادند که هر دو به رأی عمومی گذاشته شود.

در فرآیند رأی‌گیری علنی، قطعنامه ایالات متحده با رأی منفی اکثریت رد شد و قطعنامه پیشنهادی حامیان فلسطین با ۹۶ رأی مثبت و تنها ۸ رأی منفی از مجموع ۱۳۷ رأی مأخوذ، به تصویب رسید. لازم است یادآوری شود که یونسکو تا کنون بار‌ها در حمایت از فلسطین قطعنامه صادر کرده و همین رویکرد موجب خروج رژیم اشغالگر صهیونیستی از این سازمان شده است.

چهل‌ودومین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو از ۱۶ آبان سال جاری برابر با ۷ نوامبر۲۰۲۳ در مقر یونسکو درپاریس آغاز شده و هم‌اکنون با برگزاری نشست‌ها و کمیسیون‌های مختلف در حال پیگیری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار