آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۰۶۳۹

فاجعه قرن!/عوامل موثر در بروز دیابت+فیلم

مدیر پژوهشکده غدد گفت: با تغییر شیوه زندگی بشر در دهه‌های اخیر، بروز دیابت بیشتر شده است و این در حالی است که زمینه‌های وراثتی بشر طی این دهه‌ها تغییری نکرده است.

محمد هاشمی، مدیر پژوهشکده غدد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با عوامل موثر در بروز دیابت اظهار داشت: دیابت را به دو نوع ۱ و ۲ تقسیم بندی می‌کنیم. دیابت نوع یک آن نوع از دیابت است که افراد در سنین پایین به آن مبتلا می‌شوند. اما آنچه که امروزه به عنوان یک مسئله بهداشتی در جوامع مطرح است و قرن حاضر را به عنوان اپیدمی آن نام‌گذاری کرده اند، دیابت نوع دو است.

وی افزود: دیابت نوع دو عمدتا زمینه وراژتی دارد که تحت تاثیر عوامل محیطی، این عوامل وراثتی بروز و ظهور بیشتری دارند. چرا که ما میبینیم با تغییر شیوه زندگی بشر در دهه‌های اخیر (دسترسی بیشتر به مواد خوراکی و فعالیت بدنی کمتر) بروز دیابت بیشتر شده است. این در حالی است که زمینه‌های وراثتی بشر طی این دهه‌ها تغییری نکرده است.

هاشمی گفت: زندگی امروز ما اینگونه است که خوراکی‌های حاضر و حتی شاید میوه و سبزیجات را بیش از زمان گذشته بخوریم و تحرک کمتری داریم؛ و این‌ها باعث این شده است که افزایش اضافه وزن و چاقی در بین افراد جامعه شیوع بیشتری پیدا کند و به طبع آن در بین افراد جامعه نیز شیوع بیشتری پیدا کند.

مدیر پژوهشکده غدد در رابطه با نحوه تغذیه برای جلوگیری از دیابت بیان داشت: یک رژیم غذایی اصولی، رژیمی است که واجد سه ویژگی تنوع، تعادل و تناسب باشد.

وی تصریح کرد: تنوع به این مفهموم که کلیه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی فرد گنجانده شود. تعادل به این معنا که مقدار نسبی این گروه‌ها نسبت به یکدیگر در تعادل باشد؛ و تناسب به این مفهوم که مقدار مصرفی این‌ها متناسب با سن، جنس، جثه و میزان فعالیت روزانه فرد باشد.

 

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار