کد خبر:۱۱۱۱۰۰۳
در گفتگو با دانشجو

ناصر ایمانی: اصلاح طلبان ۲۰ سال تجربه خالص‌سازی دارند/ دراین سال‌ها از رد صلاحیت‌ها سوء استفاده کردند

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اصلاح‌طلبانی که معتقد یک نوع سکولاریسم شده‌اند. وقتی ماهیت نظام را قبول ندارند دیگر شرکت کردن و جزئی از ارکان نظام بودن چه معنایی جز نفاق می‌تواند داشته باشد.

ناصر ایمانی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: جبهه اصلاحات اکنون از یک تناقض بسیار شدید درونی رنج می‌برد. چون یک جبهه اصلاحات واحدی نداریم. برخی از طیف‌های جناح اصلاحات به لحاظ ایدئولوژیک با نظام جمهوری اسلامی فاصله گرفته‌اند و مبانی نظام را قبول ندارند. مبانی که بنیان‌گذار این نظام پایه‌گذاری کردند قبول ندارند و به صراحت این را گفته‎‌اند.

وی ادامه داد: اگر طیف یا جریان فکری این چنین باور دارد در این صورت در هیچ انتخاباتی نباید شرکت کند و بهانه‌ای هم تحت عناوینی، چون رد صلاحیت نداشته باشد.

ایمانی تاکید کرد: اگر اکنون هیچ رد صلاحیتی هم نباشد آیا این طیف که معتقد یک نوع سکولاریسم شدند می‌خواهند در نظام اسلامی منتخب مردم باشند؟ این یک تناقض است. وقتی ماهیت نظام را قبول ندارند دیگر شرکت کردن و جزئی از ارکان نظام بودن چه معنایی جز نفاق می‌تواند داشته باشد.

وی گفت: پس در چنین حالتی مسئله رد صلاحیت یک دستاویز می‌شود. باید از این گروهی که به قانون اساسی ایمان و اعتقاد ندارند پرسید که مشکل شما رد صلاحیت است یا مبانی انقلاب و قانون اساسی؟

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: بخش دیگری از اصلاح‌طلبان مبانی انقلاب و قانون اساسی را قبول دارند، اما منتقد به برخی از روش‌ها و عملکرد‌ها هستند که در جای خود محفوظ است و می‌توانند در انتخابات شرکت کرده و به رد صلاحیت خود اعتراض کنند.

وی با اشاره به اعتراض به رد صلاحیت‌ها از سوی اصلاح‌طلبان گفت: اعتراض به رد صلاحیت‌ها دو نوع است. نوع اول این است که فردی ثبت نام کرده که به لحاظ قانونی اصلا صلاحیت ندارد و نمی‌شود اسم آن را رد صلاحیت سیاسی یا جناحی گذاشت. نوع دوم؛ از رد صلاحیت شدگان صلاحیت لازم را دارند و به این مورد اعتراض دارند و این موردی طبیعی است. اما فقط می‌توانند به رد صلاحیت‌های خود اعتراض کنند نه به کلیت رد صلاحیت‌هایی که انجام شده است. ضمن این که هنوز نظر شورای محترم نگهبان اعلام نشده و امیدواریم با سعه صدر به این مسائل توجه داشته و افرادی که استحقاق حضور دارند را مجوز حضور بدهد.

ایمانی عنوان کرد: ما دو دولت هشت ساله اصلاح‌طلب  کامل پس از جنگ داشته‌ایم. اگر هم کسی بخواهد به خالص سازی اعتراض کند؛ قطعا نباید اصلاح‌طلبان باشند.  در ۳۲ سال گذشته ۲۰ سال از قوه مجریه در دست این جناح بوده است. توضیح بدهند واقعا عملکرد این افراد چه بوده است. آیا آن‌ها اجازه دادند افرادی از طیف‌های دیگر در سطوح عالی یا میانی اجرایی شرکت کند؟ پاسخ منفی است.

وی گفت: این که در طی سال‌ها از رد صلاحیت‌ها سوء استفاده کردند و این استراتژی آن‌ها در طی سال‌های اخیر شده است. وقتی ساز رد صلاحیت می‌زنند دو حالت را در نظر دارند. یا می‌توانند در انتخابات تعدادی را وارد جایگاه مد نظر خود کنند یا نمی‌توانند. زمانی که جایگاهی پیدا می‌کنند می‌شوند منتقد نظام. اما اگر نتوانستند رای بیاورند می‌گویند ما که گفته بودیم با چنین فضایی نمی‌شود پیروز شد. این تناقض مسئله بسیار قبیحی در سیاست است. در کشور‌های دیگر چنین چیزی را ندیده‌ام.

برچسب ها:
انتخابات
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار