محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با تامین امنیت شغلی پرستاران اظهار داشت: سازمان نظام پرستاری، چون در وهله اول از طرف مردم و نظام سلامت تحلیلهای دقیقی دارد، اینها را به فعل مراقبتهای پرستاری تبدیل میکند، تا مردم به چه خدمات و چه مراقبتهایی نیاز دارند.
او در ادامه گفت: ما بر اساس آنچه که مختصات و مقتضیات کشور خودمان است برنامه ریزی میکنیم؛ و در ابتدا جمعیت را که مادر استانداردها است، ملاک قرار میدهیم. بر اساس جمعیت کشور، ما به ازای هر یک هزار نفر جمعیت حداقل به چهار گروه پرستاری در شبانه روز نیاز داریم. ولی به ازای هر تخت بیمارستانی، دو و نیم گروه پرستاری در شبانه روز نیاز داریم.
وی افزود: ایضا از دو و نیم نفر نیروی گروه پرستاری که یک و هشت دهم نیروی تخصصی دانشگاهی و هفت دهم هم نیروی غیر حرفهای برای خدمات اولیه بیمار نیاز است که نوعا تا قبل از استخراج استانداردها، توسط همراه بیمار و یا پرستار انجام میشد و یا انجام نمیشد.
میرزابیگی بیان داشت: اگر ما نیروی کافی را داشته باشیم، میشود گفت که پرستاران در انجام خدمات دچار فرسودگی شغلی نمیشود و میتوانند خدمات خودشان را به نحو احسن انجام دهند.
رئیس سازمان پرستاری گفت: مهمترین آیتم در امنیت شغلی، ماندگاری در شغل است. کسی که مشغول به کار میشود، باید بداند که مدتی میتواند روی شغل و درآمدش حساب کند.
وی افزود: در بحث امنیت شغلی، ما مشورتهایی را به معاونت پرستاری، خود وزارت بهداشت و دستگاه استخدامی دادیم؛ که یکی از آن مباحث رعایت استانداردها و قوانین است. اجرای قوانینی که مورد تاکید مقامات کشور، من جمله شخص مقام معظم رهبری است؛ و ما آنها را توصیه و مطالبه میکنیم.
میرزابیگی اذعان داشت: برای ماندگاری در شغل و ایجاد امنیت شغلی، بهترین و مثمر ثمرترین روش، اجرای قوانین و توجه به انگیزههای شغلی پرستاران است.