به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، از زمان تحریمهای غرب علیه مسکو، روسیه و چین، استفاده از ارزهای ملی خود در مبادلات تجاری خود را سرعت دادهاند.
آندری بلوسف، معاون اول نخست وزیر روسیه در این رابطه گفت، ارزهای غربی تقریبا از مبادلات تجاری روسیه و چین به تدریج حذف شده است به طوریکه تقریبا تمام پرداختها میان ۲ کشور با روبل و یوآن انجام میشود.
وی توضیح داد، اکنون ۹۵ درصد تمام تراکنشهای میان چین و روسیه با یکی از ارزهای ملی ۲ کشور انجام میشود و با توجه به رشد سریع مبادلات و همکاریهای دو جانبه، رقم استفاده از ارزهای ملی رو به رشد است.
این مقام روس که در نشست کمیسیون بین دولتی روسیه و چین در پکن سخنرانی میکرد، گفت، مبادلات تجاری دو جانبه میان دو کشور از هدف ۲۰۰ میلیارد دلار در سال جاری بیشتر شده و احتمالا تا سال ۲۰۲۳ به ۳۰۰ میلیارد دلار برسد.
وی خاطرنشان کرد، چین مدت مدیدی است که از شرکای بزرگ تجاری روسیه است و فرصتهای سرمایهگذاری برای دو کشور در حال گسترش است.
بلوسف افزود: «پروژههای مشترک سرمایهگذاری جدید در بخشهای با اولویتی نظیر صنعت خودرو، معدن، صنایع شیمیایی گاز، کشاورزی، تدارک و پشتیبانی (لجستیک)، فناوری و سایر بخشها در حال راهاندازی است.»
شرکتهای چینی از خروج شرکتهای غربی از بازار روسیه بسیار منفعت بردهاند، فعالانه جاهای خالی را پر کردهاند و برای حضور بیشتر در روسیه مشتاقند.
بلوسف تصریح کرد: «خروج شرکتهای غربی از روسیه، فرصتهای زیادی را برای شرکای چینی ایجاد کرده است تا در شرکتهای نفت و گاز، پتروشیمی و خودروسازی روسیه و همچنین شرکتهای تولیدکننده کالاهای مصرفی، محصولات شیشهای و مصالح ساختمانی مشارکت کنند.»
روسیه به میزان زیادی فرآوردههای انرژی، مواد غذایی و محصولات صنعتی به چین عرضه کرده است. چین تقریبا تمامی انواع کالا از جمله مواد غذایی، تجهیزات، تلفن همراه، محصولات الکترونیکی، محصولات مهندسی، مبلمان، اسباببازی، منسوجات، پوشاک، کفش را صادر کرده است.