آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۴۰۹۴
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور:

مساجد باید برای نسل نو آماده سازی شود

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری گفت: مساجد باید برای نسل نو آماده سازی شود و برای این نسل آغوش باز کنند.

به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو ؛ حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی‌اکبری، در نهمین اجلاس استانی نماز استان كرمان با شعار "نماز و نسل نو با تمرکز بر نقش مدرسه، دانشگاه و مسجد" گفت: شیعیان حضرت فاطمه سلام الله علیها با نماز درست شناخته می شوند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه جلوه ویژه شیعه حضرت زهرا سلام‌الله علیها در نماز است که با نماز چگونه رفتاری دارند و آیا این رفتار عاشقانه است؟ معمولی و یا کلیشه ای؟ افزود: یکی از جلوه‌های سنخیت عالم ما با عالم اولیای خدا نماز است که در دفاع مقدس این نسبت را پیدا کردیم.

وی با اشاره به آیاتی از سوره‌های مؤمنون و معارج؛ حفاظت از نماز را مورد تاکید قرار داد و متذکر شد: نماز در دستبرد شیاطین است لذا محافظت لازم دارد.

امام جمعه موقت تهران با بیان این مطلب که دنیا برای ما فقط با نماز معنا پیدا می‌کند؛ تصریح کرد: حاج قاسم از نماز نیرو و شجاعت و لطافت طبع و تواضع و نگاه تربیتی و رشادت و سلحشوری و بصیرت و نازک اندیشی گرفت.

وی گفت: خُم رنگرزی حضرت حق نماز است که هر کس آن ره گرفت، رنگ و زبان و معاشرت خدایی پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با تاکید بر اینکه در خصوص نماز مبتلا به کارهای کلیشه‌ای نشوید؛ افزود: این کارها جواب نمی‌دهد و کارها باید فطری و دلی شود و نماز را بچشیم و احساس کنیم و با نماز هم‌آغوش شویم و اگر بیقرار نماز شدیم آن وقت از همه فرصت ها برای اقامه نماز استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: مساجد باید برای نسل نو آماده سازی شود و برای این نسل آغوش باز کنند و اصلی ترین برنامه‌های مساجد برای بچه‌ها باشد وقتی که خاطرات آنان ساخته می شود.

*لزوم اصلاح و بازبینی روش‌ها

سپس مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان با تاکید بر لزوم اصلاح و بازبینی روش‌های دعوت به نماز؛ اگر روش ما کامل و در خور شأن جوان و نوجوان باشد دعوت ما موثر خواهد بود.
حجت‌الاسلام حسن عسکری، به عوامل موثر در دعوت نوجوانان و جوانان به نماز پرداخت و افزود: در این زمینه تکلیف و وظیفه داریم که اگر روش ما کامل و در خور شأن این قشر باشد دعوت ما موثر خواهد بود.

او با تاکید بر لزوم اصلاح و بازبینی روش‌های دعوت به نماز گفت: نخست باید نگاه تاییدی که روش تربیتی دین اسلام است را جایگزین نگاه تغییری کنیم و نگرش منفی را برداشته و نگاه مثبت به جوانان و نوجوانان داشته باشیم.

وی ادامه داد: دوم اینکه روش ما باید شبیه دعوت خداوند به نماز باشد؛ کلیدواژه خداوند "اقامه" است یعنی چهره و جایگاه نماز به نمایش در بیاید که قطعاً منظور آثار نماز است زیرا فرمود " ان الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر" لذا اقامه نماز به نمایش گذاشتن زیبایی های اخلاقی و رفتاری است.

حجت‌الاسلام عسکری با ابراز تاسف از اینکه در جذب معلم و استاد کمتر به آثار نماز در وجود آنان توجه می‌شود و بعد توقع داریم اقامه کننده نماز باشند؛ ادامه داد: شیوه آموزش نماز هم ایراد دارد و باید از حالت خشک و بی روح خارج شود زیرا این شیوه‌ها، با جذابیت‌های رسانه ای از سوی دشمن جوابگو نیست و باید از جذابیت‌های مورد پسند جوانان و نوجوانان استفاده کرد.

وی از جمله جذابیت‌هایی که باید به آن توجه شود؛ خوش اخلاقی امام جماعت دانست که بسیار کارساز است و صدای خوش امام جماعت، برگزاری مسابقات متنوع، بوی خوش داخل مسجد و اقامه نماز با زمانبندی مناسب و متناسب جوان و نوجوان را مورد تاکید قرار داد.

او خاطرنشان کرد: سوم فعال کردن ظرفیت هایی است که حین نماز به حل مشکلات این قشر کمک می‌کند زیرا قدرت دسترسی دانشجو به مسئولین آنچنان وجود ندارد و نماز جایگاهی است که می تواند مسئولین را دور هم جمع کرده و مشکلات آنان را برطرف کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار