به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «افزایش سن بازنشستگی» شاید مهمترین مصوبه خانه ملت در دو سال اخیر بوده باشد که در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۸ آبان به تصویب رسید. تصمیمی که بر زندگی بیش از ۴۰ میلیون نفر اثر خواهد گذاشت.
نمایندگان مجلس بند الحاقی بند خ و بند ز ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند و این تصمیم به معنای آن بود که سن بازنشستگی برای گروههای مختلف افزایش خواهد یافت.
به دنبال همین مسئله تشکلهای مختلف دانشگاهی نسبت به این مهم مواضع گوناگونی اتخاذ کردند، از جمله نامهای که جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به وزیر کار نوشت و در آن با اشاره به اینکه مسیر فعلی اصلاح صندوقهای بازنشستگی به افتتاح صندوقهای خصوصی میرسد، خواستار رسیدگی به این مسئله شد.
به همین جهت گفتوگویی داشتیم با سعید خلیفه، عضور شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی.
خلیفه در ابتدا گفت: با تصویب افزایش سن بازنشستگی، مجلس عملا زیر قرارداد اجتماعی خود با بخش بزرگی از نیروی کار جامعه آن هم بدون نظر خواهی از آنها که طرف دیگر قرارداد بودند میزند.
وی ادامه داد: تشکلها نماینده یک بخش عمده از جامعه که همین نیروی کار فعلی هستند میباشند که نظر آنها همیشه نادیده گرفته میشود.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: صندوقهای بازنشستگی به جای افزایش سن بازنشستگی طلب خود از دولت را بگیرند.
وی افزود: ریشههایی که باعث دامن زدن به بحران صندوقهای بازنشستگی میشود افزایش قراردادهای موقت و نبود امنیت شغلی و بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی است.
خلیفه بیان کرد: افزایش سن بازنشستگی در سکوت رسانههای اصلاح طلب و اصول گرا درحال تصویب است و گویا اینها این مسائل برایشان اهمیتی ندارد. اگر یک شخص سیاسی چراغ قرمز را رد کند تا یک هفته در روزنامههای جناحهای سیاسی به آن پرداخته میشود، اما درباره این مصوبه نظری ندارند!
وی گفت: دولت شرکتهای زیانده خود را به ازای بدهی خود با صندوقهای بازنشستگی تهاتر میکند.