کد خبر:۱۱۱۵۹۷۶

معاون رئیس‌جمهور: دیوان بین‌المللی کیفری به وظیفه‌اش درباره جنایات صهیونیست‌ها عمل کند

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: اگر دادگاه ICC در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور، در مورد اقدام از طریق دادگاه ICC علیه رژیم صهیونیستی گفت: فلسطین در سال ۲۰۱۸ از رژیم صهیونیستی به این دادگاه شکایت کرده است. منتها الان تقاضای ما از ICC و دادستان آن آقای کریمخان این است که دیوان بین‌المللی کیفری هرچه زودتر به پرونده‌ای که پیش از این تشکیل شده است و فلسطینیان بدین وسیله شکایت کرده‌اند، رسیدگی کنند.

وی افزود: وزیر خارجه پیرو درخواستی که از او داشتیم، به شکل رسمی از دیوان ICC خواستند تا به جنایات رژیم صهیونیستی رسیدگی شود. کشور‌های دیگر هم چنین تقاضایی از دیوان بین‌المللی کیفری دارند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما این تقاضا را از دادگاه ICC به عمل آوردیم از کشور‌های دیگر هم می‌خواهیم از این دادگاه تقاضا کنند تا به وظیفه ذاتی خودش عمل کند. اگر این دادگاه در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟

دیوان کیفری بین المللی (ICC) نخستین مرجع قضایی دائمی بین المللی برای رسیدگی به جنایات مهم است. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بین الملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد دادگاه نورنبرگ، سپس دادگاه توکیو بود. پس از مدتی جامعه جهانی با ایجاد دادگاه‌هایی ویژه، مرتکبان جنایات مهم را تحت پیگرد قرار داد. از جمله این دادگاه‌ها می‌توان به دادگاه ویژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به جنایات یوگوسلاوی سابق و دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رواندا اشاره کرد.

صلاحیت این دادگاه‌ها محدود به زمان و افراد خاص می‌شد، اما شرایط در دیوان کیفری بین المللی متفاوت است، این دیوان دایمی است و می‌تواند به جنایات مهم که توسط هر فردی انجام شده رسیدگی کند. صلاحیت دیوان محدود است به مهم‌ترین جرایمی که مایه نگرانی مجموعه جامعه بین المللی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار