
نگاهی به یک دیدار دانشجویی با استاندار خراسان شمالی/ تا دانشگاه جدی چقدر فاصله داریم؟
به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، چند دقیقهای در محوطه استانداری منتظر دوستان ماندیم، بالاخره با رسیدن دانشجویان دیگر اقای استاندار و معاونین نیز آمدند.
نشست صمیمانه ۵۵ نفر از دانشجویان به عنوان نمایندگان تشکلهای دانشجویی از دانشگاههای سراسر خراسانشمالی با محمدرضا حسین نژاد با تاخیر ۴۵ دقیقهای آغاز شد، بعد از تلاوت قرآن و صحبت حجتالاسلام موسوی جاجرمی نماینده مقام رهبری در دانشگاههای خراسان شمالی و حسن ناهیدی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار، دانشجویان یکی یکی به ایراد سخنان خود پرداختند.
سجاد صالحی به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه دولتی بجنورد گفت: برای رفع کمبود خوابگاه در دانشگاههای استان پیشنهاد میشود مجتمعهای خوابگاهی برای همه دانشجویان استان احداث شود.
وی بعد از اشاره به نکاتی پیرامون کمبود بودجه بیان داشت: از استاندار محترم دعوت میکنیم برای گفتگو با دانشجویان در دانشگاه ما حضور پیدا کند.
همسایه را دریابید
سعید رشیدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به نمایندگی از نشریات دانشجویی اظهار داشت: توجه به اقتصاد مقاومتی و گردشگری سلامت از طریق گسترش روابط با کشورهای همسایه میتواند در پیشرفت استان موثر باشد. مشهد طی ۳ ماهه نخست سال، ۱۱۲ میلیارد جذب از طریق گردشگر سلامت داشته است شاید از نظر برخی این قیاس درست نباشد، اما حتی شهرستان درگز و گنبدکاووس نیز در این مورد از استان ما جلوتر هستند.
وی گفت: باتوجه به قول استاندار محترم در سال ۱۴۰۱ مبنی بر افتتاح گذرگاه مرزی پرسه سو اگر مسئولین استانی نسبت به این امر بی توجه باشند، گردشگران سلامت به استانهای همجوار مراجعه خواهند کرد و دیگر جایی برای عرض اندام استان باقی نخواهد ماند.
رشیدی با اشاره به دعوت از استاندار و معاونین برای حضور در دانشگاه علومپزشکی و گفتگو با دانشجویان، افزود: تسهیل سفر به استان از استانهای دیگر و بویژه استانهای همجوار، نیازمند توجه به مسیرهای مواصلاتی و پروازهای فرودگاه است.
آسیه قوچی دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه کوثر نیز با اشاره به موقعیت خوب این دانشگاه و بار علمی اساتید گفت: چنین دانشگاهی برای تربیت و پرورش بانوان استان و کشور فرصت مناسبی است، اما حیف که همچنان درگیر سرویس ایاب و ذهاب، خوابگاه و مسائل صنفی است.
کیمیا جودت دبیر انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد بجنورد هم با تاکید بر تامین و تخصیص بودجه بین تشکلها و کانونهای فرهنگی بیان داشت: متاسفانه هرسال شاهد افزایش شهریه هستیم؛ اینکه دانشجویانی به علت عدم توانایی در پرداخت شهریه از تحصیل در دانشگاه باز بمانند، دردناک است. از مسئولین بابت تاسیس دانشکده پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد تشکر میکنم.
برایم جالب بود که مگر تاسیس دانشکده پزشکی و پذیرش دانشجوی پزشکی در دانشگاه آزاد تشکر میخواهد؟!
کمبود هیات علمی، کمبود زیرساخت از قبیل خوابگاه، فضای آموزشی و آزمایشگاه در دانشگاه علومپزشکی، نبود بیمارستان خصوصی در بجنورد و دلایل دیگر سوالهای بر زمین ماندهای است که هنوز برایش جوابی از مسئولین نگرفته ایم!
همه این موارد را اضافه کنید به مصاحبهی سید محمد پاکمهر، نماینده مردم بجنورد در مجلس که در تیرماه سال جاری اظهار داشت: برای راه اندازی رشته پزشکی در دانشگاه آزاد بجنورد، نیازمند مساعدت خیرین هستیم.
تشکیل مجمع مشاوران دانشجویی در استانداری
امیرحسین ملتفترودی، نماینده دانشجویان مجتمع آموزش عالی اسفراین با اشاره به اینکه صنایع تولیدی استان در حال درجا زدن هستند، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد، عدم توجه به بهره وری است، منابع در اختیار دولت و نهادهای وابسته است؛ اگر دانشجویی بخواهد کسب و کاری راه بیندازد، دست دانشجو بسته است.
وی ضمن تاکید بر اینکه این دانشگاه ظرفیت صنعتی شدن را دارد، افزود: تدریسی که در دانشگاه میشود، نیاز جامعه نیست، باید از تئوریها به سمت کاربردی کردن دانشگاه حرکت کنیم تا بتوانیم بین دانشگاه و صنعت پیوند بزنیم.
ملتفت رودی ادامه داد: برای استفاده از قوه فکری دانشجویان در حل مسائل استان، پیشنهاد میدهیم مجمع مشاوران دانشجویی در استانداری تشکیل شود.
چند نفر دیگر نیز به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه خود به بیان نکاتی پیرامون سرویس ایاب و ذهاب، سلف، فضای سبز و تفریحی، خوابگاه و... پرداختند.
لا به لای صحبت دوستان، مجری جلسه، نام دو نفر را خواند و آن دو بزرگوار هم گفتند صحبت خاصی ندارند.
چطور ممکن است این همه کار بر زمین مانده در استان وجود داشته باشد و دانشجو در مقابل مسئولین بنشیند و بگوید صحبت خاصی ندارم؟!
مسئولین از دانشجو راه حل بخواهند
در ادامه، علی بابایی، دانشجوی دانشگاه دولتی بجنورد به نمایندگی از تشکل بسیج دانشجویی استان اظهار داشت: فضای دانشگاه باید از حالت منجمد به حالت پویا و فعال تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی موجود در منطقه الغدیر و قرار داشتن چند دانشگاه و خوابگاه در این منطقه گفت: با تجمیع نظرات استانداری، روسای دانشگاهها و نیروی انتظامی میتوان به حفظ امنیت دانشجویان در این منطقه کمک کرد.
بابایی با اشاره به اینکه ایام انتخابات نزدیک است، گفت: زمانی که مردم اثر ملموس و تغییر در شرایط معیشتی را ببینند و نسبت به وجود مسولین احساس کارایی و کارآمدی کنند، پای صندوقهای رای خواهند آمد.
عدم دخالت در انتصابات، فضای کلان حاکم بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی استان، مدیریت شهری بویژه سیلاب و... از دیگر موضوعات مطرح شده توسط دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسانشمالی بود.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مسئولان با حضور در دانشگاهها پاسخگوی عملکرد خود باشند و برای حل مسائل استان از دانشجوها راه حل بخواهند.
مدیران جوان در کنار مسئولین باتجربه پرورش مییابند
حدود ۱۰ نفر از دانشجویان به بیان مطالبات خود پرداختند. بعد از اتمام سخنان دانشجویان، محمدرضا حسین نژاد با گرامی داشت روز دانشجو اظهار داشت: در سال ۳۲ این دانشجو بود که در مقابل ظلم ایستادگی کرد و در پاسخ به حضور ریچارد نیکسون اعتراض خود را نشان داد. امروز نیز دانشجویان از نقاط قوت نظام و از استوانههای توسعه و پیشرفت و استقلال کشورند.
وی با اشاره به لزوم هدفمند شدن پایان نامههای دانشجویی، افزود: پایاننامههای دانشجویان باید مسائل استان باشد و توان تحقیقاتی و ارائه راهکارهای آنان باید برای استان کاربردی و عملیاتی باشد.
حسین نژاد با اعلام موافقت پیرامون تشکیل مجمع مشاوران دانشجویی در استانداری، بیان داشت: برای افزایش خوابگاههای دانشجویی در استان از طریق صدور مجوز برای ساخت خوابگاه در زمینهای دانشگاه و جذب بودجههای دولتی اقداماتی انجام داده ایم.
حسین نژاد در خصوص واگذاری مسئولیتها به جوانان نیز گفت: ارتباط دانشجو با عرصههای مدیریتی لازم است و در مدیریتها اشخاصی که سکاندار امور میشوند باید توانایی، تعهد، دانش و هوش و سرعت تصمیم گیری داشته باشند و برای این کار، فکر جوان، به همان اندازه مهم است که توان و تجربه و دانش اهمیت دارد.
این روزها حتما جملهی معروف شهید بهشتی را شنیده اید که میگوید: دانشجو موذن جامعه است. اگر خواب بماند، نماز امت قضا میشود. برخی این جلمه را پتک کرده و بر سر دانشجو میزنند که چرا منفعل هستید؟ چرا جریان ساز نیستید؟ چرا دنبال حرف جدی نیستید؟ چرا مطالبه جدی از مسئولین ندارید؟
بماند که افرادی هم پیدا میشوند و بدبینتر به ماجرا نگاه میکنند و روز دانشجو را تسلیت میگویند!
در مقابل عدهای هم به گزارشها اکتفا کرده و از اندک فعالیتهای دانشجویی احساس سرخوشی میکنند، اما باید گفت هر دوی این دیدگاهها افراطی است. مثال بارزش همین است که برخی دانشگاههای استان به جای گرفتن جشن و جنگ شادی در روز دانشجو، سراغ مسئولین استان و نمایندگان شهر رفتند و آنها را آوردند پای میز پاسخگویی.
دانشگاهی که دو سال در زمان کرونا تعطیل شده بود و خبری از کنش و کنشگری در آن نبود، اکنون بیدار شده است.
زحمتی هم ندارد، بروید شروع سال تحصیلی ۱۴۰۰ را ببینید و با اکنون مقایسه کنید. تشکلها به خود آمده اند، ابتدا با نیروی کم شروع کردند، کار جمعی نیاز به جمع هم دارد.
تک نفر، تک نفر دست دانشجوها را گرفتند و شدند جمع. دفتر بسیجهایی که خاک میخوردند و اعضا در آن معنا نداشت، امروز به همت همین دانشجوها که بعضا با بیانصافی منفعل خطاب میشوند، شور رفت و آمد جدیدالورودها را به خود میبینند.
هنوز فاصله داریم تا به نقطهی مطلوب برسیم. هنوز فاصله داریم تا آن جایی که مقام معظم رهبری میگوید باید مسئلهمحور باشیم. هنوز فاصله داریم تا دانشگاه سیاسی، تا دانشگاه جدی؛ اما این مسیر شروع شده است و با قوت ادامه دارد.
نیاز دانشجوی امروز، تربیت و خودسازی و کادرسازی در عین جامعه سازی است. نیاز دانشجوی امروز شنیده شدن صحبت هایش است. نیاز دانشجوی امروز نه آزادی مطلق و بی حد و مرز، که آزادی بیان در کرسیهای آزاد اندیشی و مطالبه گری است. نیاز دانشجوی امروز نه فقط نیازهای صنفی و مسائل خوابگاه و سرویس که مسئلههای مهم تری است.
پس بهتر است به جای تخریب و تضعیف دانشجو، به او میدان داد تا به درستی در مسیری که اکنون به آن ایمان پیدا کرده است گام بردارد.