به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، فاطمه قلی پور عضو شورای سیاست ورزی بسیج دانشجویی پردیس فرهنگیان امیرکبیر البرز به مناسبت روز دانشجو سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه مصلی امام خمینی فردیس بود.
متن بیانیه قرائت شده توسط عضو شورای سیاست ورزی بسیج دانشجویی پردیس فرهنگیان امیرکبیر البرز به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا صالح المهدی
بسیار مفتخرم که به مناسبت روز دانشجو در محفل عبادی سیاسی نماز جمعه در خدمت شما هستم ان شا الله که گامی در جهت اتصال هرچه بیشتر دانشجویان و نمازگزاران و مسئولین حاضر باشد.
شانزده آذر، روز دانشجو روزیست سراسر افتخار برای نه تنها دانشجویان بلکه هر ایرانی. چرا که یادبودیست تا همواره به یادداشته باشیم که در آشفته بازار فتنهها وغبارآلودگی افکار، هویت و تفکرمان چه بوده و چه خواهد بود.
روز دانشجو میتوانست به دلایل مختلفی انتخاب شود، اما آن چیزی که ۱۶ آذر را روز دانشجو کرده، کشته شدن جوانان ما در راه مبارزه با استکبار است آنهم در سال ۳۲ یعنی زمانهای که هنوز حرفی از انقلاب اسلامی در میان نبود. اما در آن زمان، هیچ انسان آزادهای نمیتوانست در برابر عرض اندام نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا، در ایران آنهم بعد از کودتای ۲۸ مرداد ساکت بماند، پس مصطفی بزرگ نیا و احمدقندچی و مهدی شریعت رضوی به فراخور آزادگی شان ایستادگی کردند و ترجیح دادند تا خون خود را نثار راه آزادی کنند.
آری، این شهادت است که نام و آوازه مان را در جهان طنین انداز کرده. نگاه ما به گذشته نشانمان میدهد که مبارزه با استکبار و استثمار ریشههای ما هستند که از پدران به پسران و از مادران به کل آزادگان ایران زمین رسیده است؛ مبارزهای که برای جوان و نوجوان آزاده ما مرز و زمانی ندارد و او انتخاب میکند که جانش را در این راه تقدیم سازد.
آری، شهادت با گل مسلمانان و شیعیان عجین شده است. گذشته سرخ ما به ما آموخته تا در زمان پایمال شدن حق، برای علی فاطمه باشیم و همانگونه که مَثلُ الْامامِ مَثَلُ الْکعْبَةِ، اذ تُوْتی وَ لَا تَأْتِی، گرداگرد، ولی مان جمع شویم و حتی اگر نباشد کسی تا همراهی مان کند، برای آرمانمان همچون آرمان علی وردی باشیم.
گذشته سرخ ما فریاد میزند که تو میتوانی جوانی باشی که خود را ساخته، هست و بودنش را و باید و نبایدش را سنجیده، درست و غلط را از هم تفکیک کرده و انسانیت و عقلانیت خود را به بهترین نحو به شکوفایی رسانده و در نهایت با جرئت و عقلانیت انتخاب میکند که تمام غم و شادی و دلهره و آرامش را در چه راهی نثار کند و خود را چگونه بیاید.
داستان کربلا، سرشار از چنین جوانانی ست، جوانانی که در کنار دیگر خصلتهای نیکوی انسانی انتخاب کردند چگونه بهترین باشند و بخواهند راه انسانیت را تا به انتهایش پیش بروند. همین کربلاست که دانشجویان بسیجی ما را در طول سالها ساخته، رشد داده و امثال وزوایی و باقری را از پای میزو نیمکت دانشگاه به سمت اولویتها کشانده و امثال بزرگ نیا و قندچی و شریعت رضوی را در ۱۶آذر ۱۳۳۲ در راه مبارزه با استثمار فدا کرده است.
برهمین اساس دانشجوی امروز ما بیش از هرچیز به ساختن هویت خود نیازمند است. او جوانی ست که نیازمند استقلال فکر و ساخته شدن است. نیازمند است تا واقعیات را بداند، خودش را ذیل یک تاریخ و دارای نقش ببیند. او در تلاطم کشف خود است و نیاز به ساختاری از باورهای نظاممند دارد تا به زندگی اش معنا بخشد.
دانشجوی تراز ما در وهله اول باید به عنوان یک انسان از زمان طفولیت و در وهلههای بعد در نقشهای اجتماعی اش دیده و شنیده شده و به او به مثابه جزئی از یک کل واحد نگاه شود. این مهم نیز جز با عنایت و توجه به روح انسانی او بوسیله خانواده و نهادهای آموزشی و تبیین گر محقق نمیشود. داشتن افقهای تمدنی و آرمان ظهور و استقرار حکومت مستضعفان در جهان، نیاز شدیدتری را در پرورش و شخصیت سازی و سرمایه گذاری درازمدت و متعهدانه و آگاهانه بر سرمایههای انسانی ایجاد میکند و غفلت از این مورد، در گردنهها مارا به ضعف خواهد کشاند.
با توجه به نقشهای ایفایی دانشجویان در زمینههای متفاوت اقتصادی و سیاسی و تربیتی و...، میتوان ایفای نقش تربیتی دانشجو معلمان را عمیقترین و راهبردیترین نقطه توجه دانست؛ جایی که جوان هویت خود را در تعلیم و تربیت دیگران مییابد و معلمی نسلهایی را بر عهده میگیرد که ان شاءالله جهادگران صحنه تمدن جهانی خواهند بود.
چنانچه باور تک تک ما و علی الخصوص مسئولان مربوطه به مسئله تعلیم و تربیت و معلمی با همین سمت و سو باشد، نتیجتا باید اقدامات و تعلیمات و عملیاتهای آنان نیز در جهت تحقق همین هدف والا شکل بگیرد؛ یعنی دانشجو معلم را فردی بداند که علاوه بر شکل دهی به هویت خود، درحال پردازش برای هویت سازی دیگران نیز هست و اینجاست که لزوم توجه هرچه بیشتر به دانشگاه فرهنگیان و دانشجو معلمان عینیت مییابد. شناساندن این دانشگاه به صورت صحیح و با عنایت به جایگاه آن در پله نخست قرار دارد؛ چراکه اگر گفتمان این دانشگاه و بعد راهبردی آن در جامعه شکل بگیرد، اذهان عمومی نیز به تبع آشنایی بیشتری با این قبیل مسائل پیدا کرده و از طرفی جذب نخبگان به این دانشگاه افزایش مییابد.
توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان که سخن صریح رهبری میباشد، نباید لحظهای از طرف مسئولین چه با مسئولیت کلان چه بعنوان یک کارمند مورد غفلت قرار بگیرد. همانگونه که اگر در خانوادهای توجه لازم از طرف والدین به فرزند صورت نگیرد، نمیتوان توقع احترام را از دیگران داشت، در مسئله دانشگاه فرهنگیان نیز اگر قرار بر شناساندن و محقق کردن نقش انسان ساز آن است، این موقعیت ابتدائا باید توسط خود مسئولان مربوطه مورد توجه قرار بگیرد ان شاءالله.
در شرایط کنونی نیز مسئله انتخابات مجلس شورای اسلامی مطرح است و قشر دانشجو همواره این انتظار را از نمایندگان و نامزدها داشته که همانطور که بنا بوده است، مجلس عصاره ملت باشد. عصاره ملت بودن یعنی در میان مردم بودن، خود را در پشت میز محصور نکردن و از عوامل غم و شادی مردم آگاه بودن. عصاره ملت یعنی نماینده مجلس چنان اقشار را بشناسد که گویی مهندس و معلم و کشاورز و... نیز هست. حضور در دانشگاهها و مشارکت در پرسش و پاسخهای دانشجویی و ارائه برنامه در حوزههای مختلف، از اهم موضوعاتی است که دانشجویان و دانشجو معلمان از نمایندگان آینده انتظار دارند.
حضور ریاست جمهوری در استان البرز نیز فرصت مغتنمی است تا معضلات و مشکلات این استان به خصوص مشکلات پردیسهای فرهنگیان استان البرز به سمع و نظر هیئت دولت و ریاست جمهوری رسیده و نقش حداقلی بیان مشکلات به درستی ایفا گردد.
امید است که با مطالب مطرح شده، نقش روشنگری و مطالبه گری ما دانشجویان ایفا گردیده و با عنایت مسئولان و مردم مسلمان سرزمین اسلامی مان، گرههای کار مفتوح شود. دانشجویان بسیجی و انقلابی ایران زمین لحظهای از آرمان و ارزشهای خود عقب گرد نکرده و در آرزوی وصل انقلاب اسلامی ایران به انقلاب جهانی حضرت مهدی از هیچ کوششی دریغ نمیورزند.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته