به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رشد قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی زنگ هشداری برای تقویت تولید این گونه کالاها در داخل کشور و کاهش وابستگی به واردات است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، امروز قیمت گندم بیش از ۵۰ سنت افزایش داشت و هر بوشل (کیل حدود ۲۲.۵ کیلویی) از این محصول به قیمت ۶۳۲ دلار به فروش رفت. قیمت گیاه روغنی کانولا هم ۱.۴ دلار رشد قیمت را تجربه کرد.
افزایش قیمت کالاها و محصولات کشاورزی پس از دوران کرونا و نیز جنگ روسیه و اوکراین وضعیت پایداری ندارد و مدام در نوسان است. بالا رفتن قیمت کالاها بیشتر متأثر از افزایش تنشها در منطقه است که رفت و آمد کشتیها را به ویژه در تنگه بابالمندب با مشکل مواجه کرده است.
وضعیت تردد کشتیها از دریای سیاه هم که به درگیریهای روسیه و اوکراین نزدیک است، نیز مشکلاتی در بالا رفتن ریسک و هزینه تردد کشتیها و بیمه آنها به هزینههای صادرات افزوده است.
در حال حاضر بسیاری از کشورها سیاست توجه به تولید داخل و کاهش وابستگی به واردات را دنبال میکنند. در این زمینه یارانه به بخش کشاورزی را اضافه کرده و حمایتها از این بخش را بالا بردهاند.
سیاستمداران کشورهای بزرگ به این نتیجه رسیدهاند که افزایش تقاضا از یکسو و محدود بودن منابع تولید آب و خاک از سوی دیگر و همچنین اضافه شدن تنشهای تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین تأمین امنیت غذایی در آینده را با چالش مواجه میکند، به طوری که درگیریها و بیثباتیهای امنیتی در بین کشورها هم به این چالش اضافه کرده است.