به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سجاد اسماعیلی، سخنگوی سازمان غذا و دارو نهم دی ماه در برنامه صبح بخیر ایران درباره مسئله شیر خشک و وضعیت آن توضیح داد: در زمینه شیر خشک ابتدای سال چالشهای میان دستگاهی وجود داشت که بخشی از آن به دلیل تحریمهای ظالمانه دشمنان کشور بود. خوشبختانه با پیگیریها و تلاشهای مقامات مربوطه این مشکل اواخر شهریور امسال به سرانجام رسید و اکنون با افتخار اعلام میکنیم که در آبان ماه حدود ۹ میلیون عدد توزیح شیر خشک داشتهایم و این عدد در آذر ماه به ۱۲میلیون و ۶۰۰ هزار قوطی شیر خشک رسید. سال گذشته در همین دوران ۵ میلیون عدد توزیع داشتیم. خوشبختانه گزارشهایی که میرسد نشان دهنده عدم کمبود نامهای تجاری در این حوزه است.
وی ادامه داد: طی یک ماه اخیر مانور نظارتی خوبی از شرکتها و داروخانهها داشتیم و زمانی که بازرسان ما متوجه کمبود شیر خشک در داروخانهها میشدند با همکاری مدیر آن داروخانه برنامهریزی لازم برای تهیه شیر خشک را طراحی میکردند. به همین خاطر در آذر ماه توزیع بیشتری داشتیم. خوشبختانه دیگر مشکلی وجود ندارد و شرکتهای تولید کننده داخلی اکنون در سه نوبت فعالیت دارند و گاهی تولید آنها در روزهای تعطیل نیز ادامه پیدا میکند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو متذکر شد: توزیع ما در روزهای تعطیل نیز ادامه دارد تا شرایط همواره پایدار بماند. اکنون مردم میتوانند با کد ملی فرزند خود از داروخانه شیر خشک دریافت کنند و داروخانهها تنها محل مجاز برای دریافت شیر خشک هستند؛ وی در خصوص مرجع پیگیری کمبود شیر خشک گفت: در استانهای مختلف افراد میتوانند با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تماس بگیرند و گزارش خود را اعلام کنند. همکاران به محض دریافت گزارش پیگیری جدی انجام میدهند. خوشبختانه با پایدار شدن شرایط اکنون بیش از ۱۰ روز میشود که چنین گزارشی نداشتهایم. ما همچنین اسامی داروخانههای مجاز و دارای شیر خشک را در وبسایت معاونت غذا و دارو قرار دادهایم. طی ده روز آینده افراد میتوانند با نصب نرمافزار تیتک داروخانههای فروشنده شیر خشک را پیدا کنند.
اسماعیلی درباره داروهایی که سخت تامین میشوند اظهار داشت: خوشبختانه اکنون چالشهای سال گذشته در خصوص تامین داروها را نداریم و کمبودی نداریم. در برخی از داروهایی که برای بیماران خاص استفاده میشوند گاهی کمبود مقطعی داریم، اما خوشبختانه عمده داروهایی را که در کشور استفاده میشوند با ظرفیت داخلی تامین میکنیم و این تولیدات به صورت پایدار انجام میشوند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: اکنون ۹۹ درصد نیاز بازار کشور خود از بازار داخلی انجام میشود و این یک دستاورد فوقالعاده است؛ بسیاری از کشورهای دیگر چنین ظرفیتی ندارند و به همین دلیل این یک دستاورد بسیار خوب برای ما محسوب میشود.