کد خبر:۱۱۲۳۲۸۹
دانشپور در گفتگو با «دانشجو»:

سردار سلیمانی فارغ‌التحصیل مکتب فاطمی است / ترور حاج قاسم فاقد هرگونه عنصر قانونی و حقوقی بود

رییس انجمن فقه و حقوق و مشاور انجمن حقئق بین الملل سازمان بسیج حقوق دانان گفت: در اصل همین مکتب فاطمی بوده که توانسته بزرگانی، چون سردار سلیمانی را تربیت بکند و به جامعه‌ی ما هدیه دهد. ما به دنبال فرد پرستی و قهرمان پرستی نیستیم و نکته حائز اهمیت توجه به مکتب این بزرگواران است.

افتخار دانش پور رییس انجمن فقه و حقوق و مشاور انجمن حقئق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان در گفتگو با دانشجو، گفت: تقارنی میان سنت و سیره فاطمی و مکتب حاج قاسم وجود دارد، حاج قاسم جزء متاسیان و الگو برداران حقیقی سنت و سیره فاطمی هستند.

وی دادمه داد: از آنجا که امام عصر (عج) میفرمایند: برای من سیره و سنت مادرم زهرای اطهر اسوه و الگوی حسنه است. سیره‌ی فاطمی تنها اختصاص به زنان عالم ندارد و حتی مردان هم امکان بهره مندی از این سنت ارزشمند را دارند.

دانش پور عنوان کرد: سردار سلیمانی به نوعی فارغ التحصیل و دانش آموخته مکتب فاطمی است. در اصل همین مکتب فاطمی بوده که توانسته بزرگانی، چون سردار سلیمانی را تربیت بکند و به جامعه‌ی ما هدیه دهد. ما به دنبال فرد پرستی و قهرمان پرستی نیستیم و نکته حائز اهمیت توجه به مکتب این بزرگواران است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در شخصیت شهید سلیمانی ابعاد مختلف مراحل عرفان را به راحتی مشاهده میکنیم، از احاظ بعد فردی تمامی صفات ارزشمند انسانی و انس و الفتی که حضرت فاطمه زهرا با خدای خود در راز و نیاز‌ها و مناجات‌ها داشتند، تعبد، ساده زیستی و بی آلایشی که در وجود مقدس حضوت زهرا بود و در عین حال مانند آینه صاف و زلال و شفاف، که ما به عین این را در سیره و سنت شهید سلیمانی هم میبینیم که همین‌ها بود که جنبه محبوبیت را برای آن شهید بزرگوار به ارمغان آورد.

دانش پور با اشاره به اینکه این ترور از همه ابعاد یک جنایت جنگی بود و به نوعی فاقد هرگونه عنصر قانونی و حقوقی تصریح کرد: متاسفانه کشور‌های استعمارگر توجیهی را مبنی بر اینکه احتمال حمله غریب الوقوعی را میدادند و به همین جهت این حق را برای خود محفوظ میدانیم که در مقام دفاع مشروع، قتلی هدفمند صورت دهیم؛ و در صدد این هستند که این جنایت را با کنوانسیون‌ها و قوانین بین الملل مربوط کنند و زیل این عناوین جنایات خود را توجیه کنند.

وی ادامه داد: طبق منشور سازمان ملل متحد، کشور‌ها در دو جایگاه میتوانند دفاع مشروع داشته باشند. اول کشوری که خطری را برای صلح جهانی به وجود آورد و دوم اینکه یک حمله مسلحانه و یا اتفاق قریب الوقوعی رخ دهد که در این حالات کشور‌ها میتوانند از خود دفاع کنند، متاسفانه حرکتی که در سوم ژانویه ٢٠٢٠ توسط دولت آمریکا و به دستور شخص ترامپ اتفاق افتاد شامل هیچ مشروعیتی که مطابق قوانین بین المللی باشد نمیشد.

 

مشروح این مصاحبه را در فیلم زیر مشاهده کنید: 

 

کد ویدیو

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار