به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بعد از گذشت چندین ماه از فوت ۶ کارگر معدن طزره دامغان به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی در معدن، طی روزهای گذشته در ادامه مطالبهگری حقوق کارگری، معدنچیان البرز شرقی اعتصاب کردند.
معدنچیان برای افزایش حقوق و ایمنی معادن، پرداخت بیمه و عمل به وعدههایی که مسئولان بعد از حادثه معدن طزره دامغان به کارگران دادند، دست به اعتصاب زده و ۲ روز در مقابل معدن حقوقشان را از مسئولان شرکت البرز شرقی مطالبه کردند، شماری از کارگران معدن ذغال سنگ طزره در سومین روز از اعتراض صنفیشان روز گذشته با سفر به شاهرود، مقابل ساختمان شرکت ذغال سنگ البرز شرقی تجمع کردند و خواستههای خودشان را مستقیم به گوش مسئولان معدن رساندند.
یکی از کارگران معدن ذغال سنگ طزره درباره دلیل اعتراض کارگران طزره گفت: در واکنش به بیتوجهی مدیران به اعتراض کارگران در روزهای گذشته تصمیم گرفتیم به شاهرود رفته و اعتراضمان را به گوش مسئولان برسانیم.
این کارگر دلیل اعتراض همکارانش را بلاتکلیفی در موضوع افزایش حقوق اعلام کرد و گفت: کارگران خواستار بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نزدیک کردن حقوق خود به کارگران دیگر شرکتهای معدنی هستند. در این معدن حدود ده سال پیش طرح طبقهبندی مشاغل انجام شد و ضریب افزایش حقوق کارگران نسبت به سایر معادن ذغال سنگ قابل مقایسه نیست و در سطح پایینی قرار دارد.
وی افزود: کارگران معدن ذغال سنگ طزره به وعدههای مدیران شرکت البرز شرقی به عنوان کارفرمای اصلی در زمینه بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل تا پایان آذر ماه سال جاری اعتماد کرده بودند، اما بعد از گذشت حدود ۹ ماه، این موضوع مورد موافقت مسئولان شرکت قرار نگرفته است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران معدنچی حاضر در شاهرود خواهان وصول مطالبات خود و همکارانشان هستند، افزود: آنان علاوه برموضوع بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، خواستار تامین امنیت شغلی و جانی با حذف پیمانکاران و برخورد با مقصران حادثه روز ۱۲ شهریور هستند.
به گفته این کارگر، حدود ۷۰۰ کارگر شاغل در سه واحد معدنی ذغال سنگ طزره، کارخانه ذغال شویی و معدن تخت شهرستان مینودشت استان گلستان مشغولند که به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود اعتراض دارند.
شرکت معادن ذغالسنگ البرز شرقی به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ذوب آهن اصفهان و از تامین کنندگان کنسانتره ذغالسنگ کُک شو، در سالیان اخیر روند رو به رشدی را در زمینه توسعه ذخائر ذغالسنگ و شبکه معادن، تولید و درآمدزایی و خروج از شرایط زیانده را تجربه کرد.
این شرکت سال ۱۳۴۹ آغاز به کار کرد و عمده فعالیت آن شامل اکتشاف، بهره برداری از معادن و فرآوری ذغال سنگ جهت تامین بخشی از کنسانتره مورد نیاز ذوب آهن اصفهان است.
ستاد مرکزی شرکت در شهر شاهرود قرار دارد و هماکنون یک هزار و ۷۰۰ نفر در شرکت معادن ذغال سنگ البرز شرقی مشغول به کار هستند که حوزه فعالیت این شرکت از معادن طزره در شمال شرق شهرستان دامغان واقع در استان سمنان تا جنوب شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان است.
مجموعه معادن ذغال سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته کوههای البرز و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان دامغان قرار دارد.
انفجار در معدن ذغال سنگ طزره دامغان / پیکر بیجان ۶ نفر معدنچی که محبوس بودند، کشف شد
در پایان گفتنی است، ساعت ۱۹:۳۰ عصر یکشنبه دوازدهم شهریور بود که بر اثر تجمع گاز در یکی از تونلهای معدن ذغالسنگ شرکت البرز شرقی در عمق ۷۰۰ متری معدن در طزره دامغان، تونل ریزش کرد و ۶ نفر در معدن محبوس شدند و پس از ساعتها تلاش نیروهای امدادی، متأسفانه جان باختند.
حسن شریفی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه ایران در خصوص پرداخت بیمه جانباختگان گفت: بیمه ایران به منظور تسریع در انجام وظایف خود در روز حادثه انفجار معدن طزره دامغان اعلام آمادگی کرد تا بخشی از دیه جانباختگان را به صورت علی الحساب پرداخت کند، اما دستگاه قضا به منظور بررسی موضوعهایی در زمینه وارثان و بازماندگان، با این موضوع موافقت نکرد.
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بیمه ایران تصریح کرد: دیه ۶ جانباخته حادثه طزره دامغان به نرخ دیه امسال به صورت کامل پرداخت شده است.
پیش از این ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طزره، از معادن چهارگانه شرکت ذغال سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، حادثه تلخی رخ داد که در این حادثه ۲ کارگر پیمانکاری محبوس شدند و در نهایت پس از گذشت حدود ۱۳۰ ساعت از زمان وقوع حادثه، پیکر آنها از زیر آوار خارج شد.
همچنین ۳۰ آبان ۱۳۹۷ در پی ریزش معدن ذغال سنگ طزره دامغان یک کارگر ۵۴ ساله جان باخت و سه نفر مصدوم شدند.
بیشتر بخوانید:
بیعدالتی در قراردادهای کارگران معدن طزره / شناسایی کیسههای گازی متان میتوانست جلو حادثه را بگیرد
۳ هفته انتظار برای گزارش علت حادثه معدن طزره دامغان/ آیا صدای مطالبه معدنچیان و جریانهای دانشجویی شنیده میشود؟
معدن طزره نمونه موفق پیگیری رسانهای و دانشجویی / شنیده نشدن صدای کارگران ریشه در سرمایهداری دارد