کد خبر:۱۱۲۵۲۰۸

۳ درصد فرش دست‌باف گلستان صادر می‌شود

مدیر کل صنعت معدن تجارت استان گلستان با اشاره تولید حدود ۳۰ هزار متر مربع فرش دستباف در این استان گفت: ۳ درصد از فرش‌های تولیدی به بازار‌های خارجی صادر شده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، درویش‌علی حسن‌زاده مدیر کل صنعت معدن و تجارت گلستان گفت: طی ۹ ماه نخست سال جاری ۲۹ هزار ۸۸۱ متر مربع فرش دستباف در گلستان تولید شده است که از این میزان ۸۴۰ متر مربع روانه بازار‌های خارجی شده است.

وی یادآور شد: سال قبل ۵۲ هزار و ۷۷۲ متر مربع فرش دستباف از سوی بافندگان استان گلستان تولید شده بود.

حسن‌زاده ادامه داد: استان گلستان از دیرباز مهد تولید فرش‌های دستباف از جمله فرش ترکمن دارای قدمت ۶ هزار ساله بوده که فرش اصیل ترکمن «ذهنی یا حفظی باف» است و بر روی آن در طول سالیان دراز بیش از ۸۱۱ طرح و نماد بافته شده است

مدیرکل صنعت معدن تجارت گلستان افزود: حدود ۳۸ هزار بافنده فرش در گلستان داریم که در حال حاضر ۴هزار و ۴۶۱ نفر در حوزه فرش بافی در گلستان تحت پوشش بیمه هستند که با احتساب افراد تحت تکفل این رقم به ۹۲۶۰نفر می‌رسد.

حسن‌زاده گفت:به دلیل محدودیت سهمیه بیمه جهت تحت پوشش قرار دادن قالیبافان، طرح شناسایی و جایگزین کردن بافندگان فعال با بافندگان غیرفعال طی سال‌های اخیر آغاز شده و طی ۹ ماهه نخست امسال، تعداد ۱۲۲ فقره کارت شناسایی قالیبافان صادر و ۱۷۵۶ کارت نیز تمدید شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان ادامه داد: جلب مشارکت‌های مردمی و تشکل‌های مردم نهاد در زمینه سرمایه گذاری، توسعه زیر ساخت‌ها و افزایش ظرفیت تولید و صادرات فرش دستباف، افزایش سهم استان در تولید کیفی و کمّی فرش دستباف، حمایت از کارگاه‌های تولید فرش دستباف و بافندگان فعّال استان، فرهنگ سازی، تقویت کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها در زمینه فرش دستباف و حرفه‌های مشابه و شناسایی و مدیریت بافندگان فعال استان از مهمترین اهداف این اداره کل در حوزه مدیریت امور فرش دستباف می‌باشد.

وی گفت: در مجموع طی سالجاری در حوزه فرش دستباف حدود ۵۵۰۰ مورد بازرسی شامل قالیبافان بیمه شده، متقاضیان جدید بیمه، متقاضیان صدور کارت شناسایی و متقاضیان جواز تاسیس و پروانه بهره برداری کارگاه تولید فرش انجام شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار