آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۵۲۳۸

برگزاری کنفرانس نقش زنان مسلمان در شکل‌دهی به اصلاحات اجتماعی در کوالالامپور

با پیشنهاد و ابتکار رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی؛ مجمع جهانی زنان مسلمان ۲۰۲۴ را با موضوع «نقش زنان مسلمان در شکل‌دهی به اصلاحات اجتماعی» در کوالالامپور برگزار می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با اشاره به نقش فرهنگ ساز بانوان در جوامع اسلامی، گفت: نگاه اسلام به جایگاه اجتماعی و مدنی زن مبتنی بر بینش و مبانی صحیحی برگرفته از قرآن و اهل بیت علیهم السلام است که زن در آن جامعه می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.

وی تصریح کرد: از آنجاکه پرداختن به این موضوع و معرفی نگرش اسلام در تببین جایگاه اجتماعی زنان بسیار حائز اهمیت است، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با مشارکت مراکز علمی مالزی "مجمع جهانی زنان مسلمان ۲۰۲۴" را با موضوع "نقش زنان مسلمان در شکل‌دهی به اصلاحات اجتماعی" در کوالالامپور برگزار می‌کند.

ارزانی، با اشاره به اینکه پیشنهاد و ابتکار برگزاری این کنفرانس از سوی رایزنی کشورمان در مالزی ارائه شده است، اظهارداشت: کنفرانس" نقش زنان مسلمان در شکل‌دهی به اصلاحات اجتماعی" در روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ برابر ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ در سالن کنفرانس مرکز مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی IAIS با حضور برخی اندیشمندان و شخصیت‌های مسلمان از مالزی، سنگاپور، آفریقای جنوبی و ایران برگزار می‌شود.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ادامه داد: میهمان ویژه این نشست از ایران سرکار خانم دکتر زهرا اوسطی، رییس بنیاد بین المللی گوهرشاد می‌باشند که با دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این کنفرانس حضور پیدا کرده و با موضوع "نقش زن در جامعه مدرن" سخنرانی خواهند کرد.

ارزانی بیان کرد: همچنین در این نشست شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی همچون دکتر مازلی مالک وزیر سابق آموزش عالی مالزی و رییس مرکز مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی، خانم أنفال شاعری عضو شورای اجرایی ایالت سلانگور مالزی و مسئول توانمندسازی زنان، خانواده و رفاه اجتماعی، پروفسور دکتر سعدیه محمد استاد دانشگاه و عضو هیات امنا مرکز مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی و خانم داتو حلمیه سعید از فعالان اجتماعی مالزی حضور خواهند داشت.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به اینکه بخش اول این برنامه با موضوع " توانمندسازی زنان مسلمان؛ گفتگو بین فرهنگ و دین" اجرا می‌شود، اضافه کرد: در پنل اول دکتر ریحانه عبدالله استاد دانشکده شریعت و قانون، آکادمی مطالعات اسلامی دانشگاه مالایا با عنوان "توانمندسازی زنان در مالزی؛ ایجاد تعادل بین انتظارات فرهنگی و احکام دینی" سخنران اول خواهد بود و دکتر زهرا اوسطی مدیرعامل مؤسسه گوهرشاد از ایران با موضوع سخنرانی "نقش زن در جامعه مدرن" دومین سخنران کنفرانس است؛ سپس دکتر مونا بلگرامی از دانشگاه ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی با عنوان "افق‌های پسا استعماری از تقاطع جنسیت و اسلام" سخنرانی خواهد داشت.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی " نقش زنان در سیاست، جامعه مدنی و جنبش‌های اجتماعی" را موضوع بخش دوم این کنفرانس اعلام کرد و افزود: دکتر باسمه عبدالغفارمعاون رئیس مؤسسه مقاصد جهانی مالزی با عنوان "توانمندسازی زنان مسلمان از طریق ابتکارات سیاست عمومی در غرب"، دکتر حسلیندا عبدالله رییس مؤسسه مطالعات علوم اجتماعی (ایپساس) دانشگاه پوترا مالزی با عنوان "توانمندسازی تغییر؛ نقش محوری زنان در سازمان‌های غیردولتی (NGO) " و دکتر اسما عبدالله معاون رئیس انجمن صدای صلح، وجدان و عقل (PCORE) مالزی با عنوان "تاثیر سلسله مراتب، مردسالاری و مذکرت در ایجاد یک جامعه مدنی برای توانمندسازی زنان" سخنرانی خواهند کرد.

ارزانی، گفت: در پایان این بخش نیز پرفسور سید فرید العطاس اندیشمند و جامعه شناس مطرح مالزیایی و استاد دانشگاه ملی سنگاپور با موضوع نقش زنان مسلمان در شکل‌دهی به اصلاحات اجتماعی به گفتگو با حاضران خواهد پرداخت.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، خاطرنشان کرد: در حاشیه مجمع جهانی زنان مسلمان ۲۰۲۴ نمایشگاهی از سی اثر شش بانوی هنرمند، خانم‌ها شریفه عزیزه یحیی، رانیتا حسین و حلیمه مهد سعید از مالزی و خانم دکتر ندا ذوقی، مرجان سیف الهی و زینب ارزانی از ایران با موضوع زن به نمایش گذاشته می‌شود.

وی با ابراز امیدواری از اینکه این کنفرانس سالیانه برگزار شود، گفت: مجمع جهانی زنان مسلمان ۲۰۲۴ با هدف بررسی طیف وسیعی از دیدگاه‌ها در مورد مسائل زنان برگزار می‌شود، به این امید که درک عمیق‌تری از همگرایی‌ها و واگرایی‌ها در میان جوامع ایجاد شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
United Arab Emirates
۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۲
شکل گیری اعتقاد به نیروی مافوق طبیعی در رفع گرفتاریها و نیازهای بشر اولیه با جهالتها و مشکلات بیشمار، امری طبیعی بود و ادیان براساس همین نیاز و سابقه ذهنی، با استقبال گسترده روبرو بودند چرا که خدای ادیان برخلاف بتها، با قدرت نامحدود و فارغ از زمان و مکان، در همه جا و همه حال در دسترس بود. باورهای دینی نه بر اساس تحقیق و تعقل، بلکه بر اعتماد به تبلیغات مدعیان و تلقینات فردی و جمعی که در مراسم عبادی شدت میگیرند، و ارتباط وقایع خوب و بد با رفتار افراد و خشم یا رضای خدا، و دنیای رعب انگیز و اسرار امیز مرگ استوارند. عوام نه در جهت کسب معرفت و درک حقانیت دین، بلکه جلب رضای خدا به کسب علوم ساخته ذهن مبلغان دینی پرداخته، و قران را بدون تعقل و تعمق، صرفا برای ثواب میخوانند. ادیان از اینجهت خطرناکند که خدا قبل از اینکه یک حقیقت غیرقابل انکار و موثر در سرنوشت بشریت باشد، ادعای تبلیغی و تطمیعی و تهدیدی و تحمیلی است و پیروان انها عمدتا افراد فرودست جامعه اند که در پرتو دین اگر به قدرت و مکنت دست نیابند و مشکلی از انها حل نشود، به ارامش روانی تلقینی دست می یابند. جمعیت روزافزون پیروان تحت فرمان پیشوایان دینی، زمینه سوء استفاده و استثمار گسترده مدعیان و فرصت طلبان، و گسترش ظلم و فساد را فراهم کرده. همانطور که خدا بطور مستقیم با موسی سخن گفت و نشانه جایگاه والای وی بود، میتوانست با اخرین پیامبر هم بدون رابط سخن بگوید. باتوجه به تجربه بسیار تلخ حکومت دینی در ایران که بر حمایت افراد عمدتا تشنه قدرت و ثروت، انسجام و اقتدار یافته و ایمان قویتر بمعنی دفاع متعصبانه و جاهلانه از حکومتی است که اسلام را در شعار مرگ بر امریکا و ریش و چادر خلاصه کرده، و ظلم و فساد خودباوران خودرای و بیگانه با مسئولیت نفوذی در قدرت ماندگار، کشور را به ویرانه و جامعه را در بی قانونی و بی اعتمادی و بیرحمی دزدی و گرگ صفتی و شیادی غیرقابل تحمل گرفتار کرده، و دین بی صاحب، ابزار جولان اهریمنان طالبانی و داعشی شده و از خدای متصف به رحمت و عدالت در رفع ظلم خبری نیست، با قاطعیت میتوان گفت دین بزرگترین افت زندگی بشریت است که جهل و بی عقلی و طمع و تعصب از مهمترین عوامل بقا و گسترش ان است. تاریخ انقلاب ایران میتواند مهر بطلان بر حقانیت کاذب تمامی ادیان باشد اما منافع بیشمار و ناعادلانه، چشمان حقیقت بین را کور کرده. در چنین حکومتی عدالت بی معنی، و ظلم بالسویه عدالت محسوب و ایده جنایات مقدس که گسترش دین را در خونریزی جستجو میکند، راه کشتار گستاخانه و نسل کشی بیگناهان دگر اندیش و دگرکیش را فراهم کرده. سلطه دین، شب بسیار تاریک ظلم و تباهی را حاکم میکند و برای رهایی و رسیدن به فجر صادق، زمان و هزینه های زیاد لازم است.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار