به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی بهرامینژاد، تهیه کننده مستند «ناجی سنجار» درباره این مستند که به سقوط شهر سنجار توسط داعش میپردازد گفت: مستند «ناجی سنجار»، تلاشی است برای به تصویر کشیدن و ثبت یکی از اتفاقات مهم در منطقه از سالهای ۱۳۹۳ تا امروز یعنی نجات ایزدیها از دست داعش و قدرت دادن به آنها برای بازپسگیری حیثیت و غیرتشان. این اتفاقات در چند مقطع و زیر نظر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس انجام شد و مستند ما با ثبت لحظات خاص از طریق راویانی که اهل شهر سنجار هستند، به آن اتفاقات میپردازد.
دختران اسیر سنجار در دست داعش
وی ادامه داد: شهر سنجار در مرداد ۱۳۹۳ به دست داعش سقوط کرد و جنایتهای زیادی در آنجا به اسم اسلام رقم خورد. داعش که مسؤول خرابکردن وجهه اسلام در دنیا است، به این مردم حمله کرد و متأسفانه دخترانشان را اسیر و به بردگی گرفت و مردانشان را هم کشت یا به زور مسلمان کرد.
بهرامینژاد افزود: نکته مهم در این مستند کمک ایران به این شهر برای آزادی است که اگر این کمکها انجام نمیگرفت تقریباً امروز چیزی به نام قوم ایزدی در جهان وجود نداشت. ما بدون اینکه اشتراک دینی یا ایدئولوژیک با آنها به کمکشان رفتیم و در این مستند هم تلاش کردیم تا این ماجرا را از زبان شاهدان مختلف روایت کنیم.
تهیهکننده مستند «ناجی سنجار» گفت: در بخش اول مستند به حمله داعش و خیانتهای حزب دموکرات کردستان به رهبری بارزانیها میپردازیم. شهر سنجار قبل از حمله داعش در کنترل قبیله بارزانی بود و آنها مسؤول حفاظت از آنجا بودند، ولی متأسفانه با خیانتی بزرگ شهر را بیدفاع رها کردند و فاجعه رقم خورد. بعد از آن با راویانی که هرکدام به نحوی زخم خورده بودند صحبت کردیم. شخصیت اصلی مستند شیخ فاخر است که یک روحانی ایزدی است و بعدها میبینیم که یک مجاهد هم است و تحت فرماندهی شهید ابومهدی عمل میکند. او ما را به دیدن اشخاص مختلف برد.
اسرا مجبور به خوردن گوشت هم نوعان خود شدند
وی افزود: این مستند در ۲ قسمت ۴۰ دقیقهای تهیه شده است. قسمت اول با محوریت فرار ایزدیان و قسمت دوم، نجات ایزدیان روی آنتن شبکه افق رفت. تمام روایت این مستند از زبان دختران اسیر در دست داعش بیان شده است. ما در این مستند با اسرایی صحبت کردیم که مجبور به خوردن گوشت همنوعانشان شدند، یا افرادی که مجبور شدند چند تن از اعضای خانواده را رها کنند تا بتوانند بقیه را نجات دهند. با دختران اسیر در دستان داعش و با دخترانی که با داعش جنگیدند صحبت کردیم و از زوایای مختلف موضوع را شرح دادیم.
این تهیهکننده در فرم روایی مستند خود نیز بیان کرد: تلاش من در فرم مستند «ناجی سنجار» وفاداری به مستند محض است. من سعی کردم تا بدون دستکاریهای مرسوم فعلی در قصه پردازی مخاطب را به دل ماجرا و شخصیتها ببرم. از طرفی رسالت اصلی مستند پرداختن به کمکهای شهید سلیمانی و شهید ابومهدی به ایزدیان بود و ما سعی کردیم تا این کمکها را فقط از زبان اهالی سنجار بشنویم.