آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۶۶۸۶
ملکی در گفتگو با دانشجو:

مخالف بدترین شکل کار کردن و استثمار کودک هستیم / نیاز به احیای سنت استاد-شاگردی داریم +فیلم

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور گفت: هر چقدر رویکردمان را به سمت خانواده‌ها ببندیم و به سمت توانمند کردن خانواده و حل مسئله خانواده برویم در حل این مسئله موفق خواهیم بود.

حجت الاسلام مهدی ملکی، رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری در رابطه با بیشترین آسیب‌های اجتماعی کدام آسیب‌ها هستند و دلایل ازدیاد آن‌ها چیست اظهار داشت: فراوانی برخی از آسیب‌های اجتماعی در جامعه ما بیشتر و کاملاً قابل لمس‌تر است. مثل مثلاً آسیب اجتماعی که در بحث اعتیاد و مواد مخدر و یا حوزه طلاق وجود دارد. یکی از آسیب‌های اجتماعی هم که چند سال است که متأسفانه بخشی از جامعه ما را به خودش مشغول کرده، بحث حوزه آسیب‌های اطفال و نوجوانان است که یکی از مصادیق آن همین کودکان کار و خیابان هستند که در کلان‌شهر‌ها و در برخی از معابر مشاهده می‌کنیم.

وی در رابطه با فراوانی کوکان کار در شهر‌های مختلف افزود: بیشتر در کلان‌شهر‌ها هستند، ما در شهر‌های کوچیک با مسئله‌ای تحت عنوان کودک کار خیابانی که سر چهارراه حضور دارد و تکدی‌گری می‌کند، شیشه پاک می‌کند و یا زباله گردی می‌کند مواجه نیستیم. در شهر‌های کوچیک و در روستا‌ها ها بر اساس فرهنگ قدیمی ما ایرانی‌ها، بسیاری از کودکان و نوجوانان در کنار خانواده مشغول کار سالم هستند و کار کشاورزی، دامداری و باغداری مشارکت می‌کنند.

وی افزود:، اما در شهر‌های بزرگ متأسفانه به خاطر تغییرات سبک زندگی، فرصت مهارت‌آموزی و سنت حسنه استاد-شاگردی در بستر شهر مهیا نیست و اگر خانواده واقعاً در تأمین معاش نیازمند مشارکت فرزندش باشد، بعضاً بچه‌ها به سمت کار ناسالم می‌روند. البته بخش عمده مسئله کودکان کار خیابانی در جامعه ما و در شهر‌های بزرگ ما به جامعه اتباع و مهاجرین که در کشور ما هستند برمی‌گردد؛ که آن نیز دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن براساس فرهنگ آن‌ها است که تمام اعضای خانواده باید کار بکنند و کار بر هر چیزی اولویت‌دارد.

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: ما با اصل کار و تلاش بچه‌ها مشکل نداریم اگر بستر کار سالمی وجود داشته باشد و تحت نظارت و اشراف خانواده باشد و بچه‌ها مورد استثمار یا سوءاستفاده قرار نگیرند. آنچه ما مخالف آن هستیم، بدترین اشکال کار و استثمار کودک است، مانند زباله‌گردی، تکدی گری، سرچهارراه‌ها شیشه پاک کردن، کار‌های کاذب و فعالیت کودکان در کارگاه‌های غیرقانونی و مخفی که نظارت و اشرافی در آن کارگاه‌ها وجود ندارد است.

ملکی در انتها تاکید کرد: خاستگاه این کودکان خانواده است. ما هر چقدر رویکردمان را به سمت خانواده‌ها ببندیم و به سمت توانمند کردن خانواده و حل مسئله خانواده برویم در حل این مسئله موفق خواهیم بود. همچنین باید از ظرفیت بی‌پایان مردم به صورت جدی در این مسئله مشارکت و کمک بگیریم. مردم هر جایی که احساس نیاز بود و احساس تکلیف کردند آمدند و مسائل خیلی مهم‌تر از این مسئله را با حضورشان حل کردند. در این مسئله هم اگر این بستر را مهیا کنیم همین اتفاق خواهد افتاد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار