به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در مراسم آغاز به کار اولین همایش ملی به نژادی گیاهان دارویی گفت: دانشگاهها میتوانند جامعه خود را ثروتمند کنند و ما چقدر توانستهایم تولید علمی را که بتواند تبدیل به محصول شود یا در تعبیری علم نافع، موفق باشیم و چرا که علم هم رفاه و هم اقتدار میآورد.
حسین اکبری فرد تصریح کرد: در این چنین نشستهای علمی برکاتی همچون گرد هم آمدن محققین، پژوهشگران و دانشمندان و تبادل اطلاعات و بحث و گفتگو پیرامون آن میتواند همکاریهای خوبی را ایجاد نماید.
وی بیان کرد: گیاهان دارویی ریشه در آیین، رسوم، فرهنگ ما ایرانیها دارد و استان کرمان با توجه به وسعت، اقلیم منحصر به فردی که دارد مملو از گیاهان دارویی میباشد و بسیار از آنها شاخص استان کرمان میباشند که به عنوان مثال میتوان به زیره سیاه کرمان اشاره کرد.
لزوم توجه بیشتر به بخش گیاهان دارویی
در ادامه مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی گیاهان دارویی نیز گفت: در حوزه گیاهان دارویی مشکلات زیادی از جمله شناخت و کاشت گیاهان دارویی وجود دارد و نیازمند پشتیبانی از سوی علاقهمندان و فرهیختگان حوزه گیاهان دارویی هستیم.
حسین زینلی افزود: در حال حاضر از کل گیاهان دارویی فقط بیش از ۵ هزار نوع اقلام دارویی در کشور تولید میشود و اگر ما پیشرفت در حوزه گیاهان دارویی میخواهیم باید اولویت هایمان را با توجه به نیاز کشور و سیاستهای جهاد کشاورزی مشخص کنیم و روی آن تمرکز گزاری انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.
زینلی ادامه داد: زمانی ارزش واقعی گیاهان دارویی شکوفا خواهد شد که وصل به علم و دانش روز باشد و در آن از روشهای علمی جدید بهره ببریم و ما در جهاد کشاورزی اعتقاد داریم که گیاهان دارویی نیز مثل سایر گیاهان باید با بالاترین کیفیت و با بالاترین میزان بازدهی و بهرهوری تولید شود.
گفتنی است: اولین همایش ملی به نژادی گیاهان دارویی به مدت دو روز در دانشگاه شهید باهنر کرمان دایر خواهد بود.