به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران پیرامون کنش انتخاباتی مداحان، واعظین و هیئات مذهبی بیانیهای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
با توجه به نزدیکی ایام انتخابات مجلس بار دیگر در محافل مختلف صحبتهایی پیرامون لیستهای انتخاباتی به خصوص در جبهه اصولگرایان و همچنین صحبتهایی مبنی بر حمایت از این لیستها مطرح شده است. در این میان حافظه سیاسی ما خاطراتی را از کنشهای نامطلوب مشابه از سوی برخی شخصیتهای مذهبی و مطرح در میان جامعه متدین به خاطر دارد که بازخوانی و نقد آن در این ایام ضروری است.
چهار سال قبل و در بازه قبل از انتخابات مجلس جمعی از مداحان اهل بیت (ع) سخنرانان و اشخاص شاخص مذهبی در بیانیههایی از لیست شورای وحدت اصولگرایان حمایت کرده و خواستار مشارکت ملت در انتخابات مجلس و حمایت از این لیست شدند و به نوعی آبرو و اعتبار به دست آمده از مجلس سید الشهدا (ع) را خرج لیستهای شبانه قبیله اصولگرایان کردند.
لیستهایی که بدون در نظر گرفتن مصالح اسلام، ایران و ملت بسته شده بود و تنها توجه آنها به اصول و منافع قبیله خودشان بوده و در نهایت و پس از گذشت چهار سال، عملکرد آنها توسط برخی از همین مداحان در مجالس مختلف مورد انتقاد قرار گرفته است.
این نکته درست است که مداحان در سالهای گذشته نقش مهمی در ترویج فرهنگ اسلامی و انقلابی داشتهاند، اما آیا حمایت از لیستهای به ظاهر وحدت اصولگرایان برای اسلام و انقلاب ضروری و اثر بخش بوده است؟ آیا عملکرد چهار سال گذشته این گروه در قبال مسائل کشور قابل قبول و موثر بوده است؟
باید توجه داشته باشید که عملکرد چهار سال گذشته این گروه در قبال مسائل مهم کشور از جمله بحران اقتصادی، تورم، فقر، فساد، تحریمها، شفافیت و سایر مشکلات بسیار ضعیف و ناکارآمد بوده و برخی از این افراد در برخورد با اعتراضات مردمی و انتقادات رسانهای از رویکرد تند و تهدیدآمیزی استفاده کردهاند و به جای پاسخگویی و اصلاح به تخریب و تحریک پرداختهاند.
با توجه به نزدیکی ایام انتخابات مجلس و احتمال تکرار کنش انتخاباتی دوره قبل توسط برخی از مداحان و هیئات مذهبی و شخصیتهای محبوب و معروف متدین لازم دانستیم تا این افراد را از این نوع حمایتهای کورکورانه از لیستهای قبیله گرایان بر حذر داشته و اعتبار به دست آمده از مکتب امیرالمونین علی (ع) را خرج لیستهایی که شبانه و در جلسات محرمانه بسته میشود نکنند.
در ادامه به شما واعظین، مداحان و شخصیتهای محبوب و تاثیرگذار دینی توصیه میشود تا در گام نخست از تبلیغ رای لیستی و حمایت بدون شناخت پرهیز کرده و سپس در هیئات و مجالس خود فضایی را برای شناخت بهتر و بیشتر کاندیداها به جهت انتخاب شخص اصلح فراهم کنید.
در سخن پایانی به شما توصیه میشود تا در هیئات خود مخاطبینی مطالبه گر و با بصیرت سیاسی بالا تربیت کنید تا بتوانند مسائل و مشکلات را از مسئولین مطالبه کنند و نسبت به آنها بی تفاوت نباشند، زیرا هیئات ما زمانی انقلابی خواهند بود که از تحجر و سکولاریسم بر حذر باشند؛ و السلام علی من اتبع الهدی