به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز جمعه ۲۰ بهمنماه همزمان با نهمین روز از برگزاری چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی، «پرویز خان» به کارگردانی علی ثقفی و فیلم «شور عاشقی» به کارگردانی داریوش یاری به نمایش در میآید.
۹۰ دقیقه با زلزله بم
فیلم «احمد» برای اولین بار قصهای ناگفته از ۱۸ ساعت ابتدایی حادثه زلزله بم و اقدامی قهرمانانه در این ساعات پُرالتهاب را همزمان با بیستمین سالگرد این اتفاق روایت میکند؛ یادی از رشادتهای شهید احمد کاظمی در زلزله بم. این فیلم در بخش مسابقه چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر (سودای سیمرغ) حضور دارد.
امیرعباس ربیعی و رضا محبینوری فیلمنامه «احمد» را نوشتهاند و حبیب والینژاد تهیهکننده این اثر است که توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان سینمایی سوره تولید شدهاست.
امیرعباس ربیعی کارگردان «احمد»، پس از فیلمهای سینمایی «لباس شخصی» و «ضد» در فضای تاریخی، این اثر را در ژانر حادثهای و در فضای متفاوت مقابل دوربین بردهاست. اثر «لباس شخصی» ربیعی در سیوهشتمین جشواره فجر و نهمین جایزه سینمایی ققنوس، نامزد دریافت جایزه شد.
همزمان با سالروز شهادت شهید احمد کاظمی، نخستین ویدئو از فیلم سینمایی «احمد» منتشر گردید.
تینو صالحی، هنرمند تئاتر، بازیگر نقش شهید کاظمی است که پیش از این در فیلمهای «چهارراه استانبول»، «میدان سرخ»، «دل»، «عصبانی نیستم» و سریال «مختارنامه» حضور داشتهاست.
توپ در زمین پورصمیمی
در سالهای اخیر، ماجرای پرداختن به زندگی پرویز دهداری، یکی از متفاوتترین مربیان بزرگ تیم ملی فوتبال ایران به ذهن خیلیها رسید. جدای از گزارشهای تلویزیونی، مهمترین فیلم در این زمینه مستند «پرویزخان» به کارگردانی سجاد ترابی بود که نمایش موفقی هم در ششمین جشنواره تلویزیونی مستند داشت.
سازمان هنری رسانهای اوج درادامه روند ساخت فیلم اقتباسی از زندگی بزرگان ایران زمین اینبار به ساخت روزهای پرتلاطم زندگی این مرد فرهیخته پرداخته است.
«پرویز خان» به کارگردانی علی ثقفی و تهیهکنندگی عطا پناهی، تنها فیلم ورزشی این دوره از جشنواره است. پیشتر سهیل بیرقی با دستمایه قرار دادن زندگی یک فوتبالیست زن در فیلم «عرق سرد»، سری به دنیای فوتبال زدهبود.
در خلاصه داستان «پرویزخان» آمدهاست: پس از پیروزی انقلاب و در دهه شصت، نام پرویز خان دهداری با سرمربیگری تیم ملی فوتبال دوباره بر سر زبانها افتاد. سالهایی که دهداری تیم ملی را برای حضور در بازیهای آسیایی۱۹۸۶ سئول آماده کرد. داستان اختلاف با ستارههای نامدار تیم ملی هم از اینجا شروع شد. وقتی تیم ملی از سئول باز میگشت نامهای توسط ۱۴بازیکن امضا شده بود که پس از رسیدن به فرودگاه مهرآباد، به بمب خبری تبدیل شد. استعفای ۱۴بازیکن از حضور در تیم ملی جنجالیترین رخداد فوتبالی دهه ۶۰ بود.
دهداری تیم ملی تازهای با جوانان گمنام تشکیل داد که از میانشان تعدادی جزو ستارههای بزرگ فوتبال شدند. از احمدرضا عابدزاده و مجتبی محرمی تا جواد زرینچه و صمد مرفاوی. تیم جوان دهداری پس از کسب مقام سومی در جام ملتهای آسیا، آماده رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ میشد که حاشیههای دیدار دوستانه ایران و ژاپن در استادیوم آزادی، پرونده حضور دهداری در تیم ملی را بست. روزی که تعدادی از تماشاگران با گلولههای برفی از معلم اخلاق استقبال کردند. دهداری در اوایل دهه ۷۰ از دنیا رفت و حالا قرار است زندگی و زمانهاش با فیلم «پرویز خان» به تصویر کشیده شود.
سعید پورصمیمی، مریم سعادت، خسرو احمدی، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر، علی باقری، المیرا دهقانی، مهدی قربانی، یاسین مسعودی، محمد صادق ملک، نیما نادری، یدالله شادمانی، مهدی فریضه، روزبه رئوفی، منوچهر علیپور، امیر دانشجو، سید ابوالفضل موسوی، نصیر ساکی، امیرمهدی کوشکی، اسکندر کوتی بازیگران این فیلم بیوگرافیک هستند.
سایر عوامل «پرویز خان» هم عبارت است از: مدیر تولید: رضا زنجانیان، مدیر فیلمبرداری: وحید ابراهیمی، مدیر صدابرداری: میثم یاردیلو، طراح صحنه: محسن خدابخشی، طراح لباس: آزاده قوام، طراح چهره پردازی: امید گلزاده، تدوین: حسن حسندوست، طراح جلوه های بصری: سید هادی اسلامی، صداگذار: حسین قورچیان، آهنگساز: بامداد افشار، اصلاح رنگ ونور: فربد جلالی، دستیار اول کارگردان: علی غیاثوند، برنامهریز: سحر زرندی، عکاس: حبیب مجیدی، مجری طرح: استودیو بادبان.
در کنار کاروان عاشقان
فیلم «شور عاشقی» به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی داریوش یاری، درباره کاروان اسرای کربلا است که از کوفه تا شام حرکت میکنند و سلما زنی است که مامور میشود رسانه کاروان اسرای کربلا و حضرت زینب(س) باشد و با آگاهی دادن، آدمهایی که توسط شمر و ماموران فریب خوردهاند را روشن کند. در حقیقت، این زن کار آگاهی سازی را انجام میدهد تا نگذارد جای جلاد و شهید عوض شود و حقیقت بار دیگر گم شود. او که پرچم یا حسین(ع) را بلند کرده و در پیشاپیش کاروان حضرت زینب(س) حرکت میکند، خودش نیز یکی از یاران کربلا میشود.
در این اثر، شهره موسوی، پیام احمدینیا، مهدی زمینپرداز، سیامک صفری، نادر فلاح، علی استادی، بهزاد دورانی، بهرام ابراهیمی، بابک والی، رضا خدادادبیگی، میترا خواجهییان، روحالله مهرابی، هادی آقاحسینی، مرتضی آقاحسینی، مرجان شکوفکی، پانتهآ کیقبادی و مریم آهنگر ایفای نقش میکنند.
«شور عاشقی» سومین ساخته سینمایی داریوش یاری است که پیش از این هم مستند جالب و تاریخی «کربلا جغرافیای یک تاریخ» را درباره واقعه عاشورا ساخته بود. او در این فیلم با بهرهگیری از یک فیلمنامه دراماتیک، روایت تفکر برانگیزی از حرکت کاروان اهل بیت(ع) در مسیر کوفه را به تصویر کشیده است.
یاری در سال ۱۳۸۰ نخستین فیلم سینمایی خود به نام «دخیل» را کارگردانی کرد و تاکنون سریالهای تلویزیونی، تله فیلم و مستندهای زیادی ساخته است. وی با فیلم «یونس» در چهارمین جشنواره فیلم یاس موفق به کسب یاس زرین بهترین کارگردانی شد.
عمده تصویربرداری این فیلم که محصول مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد سینمایی فارابی است، در یکی از مناطق کویری خور و بیابانک انجام شده است.
سایر عوامل «شور عاشقی» عبارتند از: مدیر پروژه: مسعود زمانی، مدیر فیلمبرداری: فریدون شیردل، تدوین: امیر ادیبپرور، آهنگساز: مسعود سخاوتدوست، صدابردار: فرخ فدایی، طراح صحنه: پیام حسین سوری، طراح لباس: نیاز حمیدی، طراح گریم: شهرام خلج، صداگذار: محمود موسوینژاد، جلوههای بصری رایانهای: روزبه شمشیری، منشی صحنه: سیده معصومه موسوی، عکاس: علی عارفنسب، دستیارکارگردان و برنامهریزی: مهدی توکلی.