به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، تا ۱۱ اسفند زمان زیادی باقی نمانده است و کشور مهیای برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان میشود.
حضور پرشور مردم در انتخابات، تولید قدرت، عزت و اقتدار برای ایران اسلامی خواهد بود و علی رغم توطئههای گسترده بدخواهان شکست خورده نظام برای تحریم انتخابات، ملت بزرگ ایران بار دیگر با حضور باشکوه خود خواهد درخشید و شکوه مشارکت خود را به رخ دشمنان خواهد کشید.
بیش از ۷۳ درصد داوطلبان انتخابات مجلس که حدود ۱۵ هزار نامزد را شامل میشوند، برای ۲۹۰ کرسی تایید صلاحیت شدهاند و به ازای هر کرسی مجلس بیش از ۵۱ نفر نامزد هستند و میتوانند با هم رقابت کنند. این در حالی است که ۲۳ بهمن ۱۳۹۸، اسامی داوطلبان تأیید صلاحیت شده یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ـ دوره قبلی انتخابات مجلس ـ از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام شد که در آن سال حدود ۵۰ درصد از داوطلبان تأیید صلاحیت شدند که ٧ هزار و ١٤٨ نفر را شامل میشد.
در همین زمینه، دکترهادی طحاننظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با شبکه خبر سیما از پایان مهلت یک ماه شورای نگهبان برای بررسی اعتراضات و شکایات داوطلبان تایید نشده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان خبر داد و گفت: براساس بررسیهای صورت گرفته توسط اعضای شورای نگهبان تعداد نامزدهای این انتخابات به حدود ۱۵ هزار نفر افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، وی همچنین عنوان کرد: بیش از ۷۳ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند که نصاب بیسابقهای در تایید صلاحیتها در برگزاری انتخابات در کشور محسوب میشود.
سخنگوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد که با این میزان افراد تایید صلاحیت شده، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که همزمان با انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار میشود، پرشور، رقابتی و در تراز نظام جمهوری اسلامی و مردم عزیز باشد.
طحاننظیف با حضور در بخش خبری ساعت ۱۴ سیمای ملی نیز اظهار داشت: مهلت یک ماهه شورای نگهبان برای بررسی اعتراضات و شکایات داوطلبانی که در مراحل قبل تایید صلاحیت نشده بودند، روز پنج شنبه (۱۹ بهمن ۱۴۰۲) به پایان رسید و در نهایت ۱۴ هزار و ۹۱۲ نفر به عنوان نامزدهای نهائی انتخابات مجلس توسط هیئتهای نظارت و شورای نگهبان تایید و معرفی شدند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره ادعای هدایتالله خادمی داوطلب ردصلاحیت شده مبنی بر دلالی برخی افراد برای دریافت تاییدصلاحیت از شورای نگهبان اظهار داشت: ساحت شورای نگهبان از ادعاهای این افراد مبراست. تاکنون حتی یک مورد از این ادعاها درباره کارکنان و اعضای شورا اثبات نشده است.
وی خاطرنشان کرد: با این فرد تماس گرفتیم تا اسناد ادعاهای او را جویا شویم، اما تا الان موفق نشدیم و همچنان پیگیریم. کسانی که مشکلات متعددی در پروندهشان وجود دارد و ما بر اساس قانون مراعات در گفتن چنین مطالبی داریم، نباید اینگونه صحبت کنند. بهتر است این افراد با مردم صادق باشند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص ادعاهای برخی درباره ردصلاحیت جلال رشیدیکوچی مبنی بر اینکه پیگیری واردات خودرو و طرح صیانت موجب رد وی شده است، گفت: ردصلاحیت ایشان هیچ ارتباطی به بحث پیگیری واردات خودرو و طرح صیانت ندارد. موضوع واردات خودرو در دو مصوبه توسط شورای نگهبان تایید شد. طرح صیانت هم که هنوز به جایی نرسیده است.
وی اعلام کرد: ایشان به شورای نگهبان آمد و موارد پروندهاش به او گفته شد و پذیرفت؛ هیچ نمایندهای به خاطر موافقت یا مخالفت با یک مصوبه، رد نشده است و نخواهد شد. ایشان بعداً در مصاحبهای تعریضی داشت که اینگونه برداشت میشد که ردصلاحیت مربوط به این موارد بوده، بنده خودم با ایشان تماس گرفتم و گفتم موارد در جلسهای که در شورا بودید به شما گفته شد و ایشان گفت که اصلاح میکنم.
طحاننظیف بیان کرد: همه نمایندگان فعلی مجلس که با عدم تاییدصلاحیت در این دوره مواجه شده بودند، موارد پروندهشان در جلسات حضوری به آنها اعلام شده و دفاعیات آنها نیز اخذ شده است. فقط یک نفر علیرغم اینکه چند بار با ایشان تماس گرفته شد، گفت نیاز نمیبینم حضور پیدا کنم.
وی خاطرنشان کرد: شایسته نیست که اینگونه درباره نهادهای قانونی کشور صحبت شود. به خصوص اینکه در برخی موارد معذوریتهایی در بیان وجود دارد.
سخنگوی شورای نگهبان درخصوص اینکه در این نوبت چه کسانی میتوانند به بررسی صلاحیتها اعتراض کنند، گفت: کسانی که در مراحل قبل صلاحیتشان از سوی هیئتهای اجرائی یا نظارت و یا هر دو تایید نشده بود و در این مرحله نیز صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان تایید نشد، نظر شورای نگهبان نهائی و قطعی است. شورای نگهبان در یک فرصت یک ماهه به بررسی اعتراضات و شکایات آنها پرداخت که نتیجه نهائی در روز ۱۹ بهمن اعلام شد.
وی افزود: تنها کسانی که در مراحل قبل تاییدصلاحیت شده بودند، اما در این مرحله براساس اطلاعات، اسناد و گزارشی که دریافت شد، صلاحیتشان مورد تایید قرار نگرفت، فرصت اعتراض دارند که تعداد آنها نیز زیاد نیست. این افراد سه روز مهلت اعتراض دارند که روز دوشنبه فرصت نهائی است. نظر شورای نگهبان نسبت به این اعتراضها نیز اعلام خواهد شد.
سؤال پایانی یکی از خبرنگاران درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری بود که سخنگوی شورای نگهبان گفت: نظر شورای نگهبان درباره داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در روز ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ اعلام شد، نظر قطعی و نهائی است. برخی داوطلبان اعتراض کردند و اعتراضات آنها مورد بررسی قرار گرفت؛ لذا بعد از آن تغییری صورت نمیگیرد.
در همین راستا، احمد قیومی، معاون استاندار و فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس روز جمعه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ اظهار کرد: در پی اتمام مهلت قانونی بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شورای محترم نگهبان طی ۵ مرحله اسامی تایید صلاحیت شدگان را ابلاغ کرد که در مجموع تعداد ۳۵۳۵ نفر در حوزه انتخابیه تهران تأیید صلاحیت شدند.
به گزارش فارس به نقل از کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی ستاد انتخابات شهرستان تهران، وی افزود: از مجموع ۵۵۹۲ نفر داوطلب ثبتنام شده در این حوزه انتخابیه، ۵۷۸ نفر عدم تایید و صلاحیت ۱۰۱۱ نفر نیز برای داوطلبی نمایندگی مجلس احراز نشده است.
خبر دیگر اینکه، غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از ارائه لیست تهران شورای ائتلاف به سرلیستی قالیباف خبر داده است. وی در گفتگو با برنا درباره ائتلاف تمامی جریانات و گروههای اصولگرا برای ارائه لیست واحد، گفت: شاید همه جریانات وگروههای اصولگرا یک فهرست واحد برای انتخابات مجلس ندهند، ولی سعی این است که وحدت حداکثری ایجاد شود.
حدادعادل در پاسخ به این سؤال که معتقدید چند لیست واحد از جریان اصولگرا بیرون میآید؟ اظهار کرد: بعید نیست چند لیست بیرون بیاید چراکه کسی نمیتواند کسی را مجبور کند. ما در انتخابات مجلس یازدهم نیز شاهد بودیم در کنار فهرست شورای ائتلاف چند فهرست دیگر هم منتشر شد، اما باید توجه داشت که مردم خودشان انتخاب میکنند، انتخاب با مردم است و میزان هم رای ملت است.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خاطرنشان کرد: ما هم سعی میکنیم بهترینها را به مردم معرفی کنیم، ولی نهایتا این مردم هستند که انتخاب میکنند. شورای ائتلاف برای تهران لیستی به سرلیستی آقای قالیباف خواهد داد.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن حضور گسترده مردم در انتخابات را بسیار مهم دانسته و گفته است: انتخابات از مسائلی است که حق مردم است و نباید از حقشان صرف نظر کنند و حتی اگر کاستیهایی هم وجود دارد، ولی نباید از این حق بگذرند.
خبر دیگر انتخاباتی از این قرار است که شورای وحدت اصولگرایان که با محوریت جامعه روحانیت مبارز و به ریاست حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی فعالیت میکند، در صفحه شخصی خود از شعار انتخاباتی این تشکل در انتخابات مجلس دوازدهم رونمایی کرد.
«همه با هم، تحول برای حل مشکلات» شعار شورای وحدت در انتخابات مجلس دوازدهم است.
به گزارش مهر، شورای وحدت اصولگرایان ۱۶ بهمن در حساب کاربری خود در فضای مجازی رسماً اعلام کرد: شورای وحدت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور لیست مستقل ارائه میدهد.
خبر دیگر هم اینکه، پرویز سروری، قائممقام شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در گفتگو با ایرنا با اشاره به ارائه لیست انتخابات مجلس از سوی این شورا گفت: ما مرحله اولیه این فرآیند را طی کردیم و مصاحبه از ۱۳۰۰ نفر توسط کانونهای تخصصی صورت گرفته است و الان در مرحله دوم فرآیند هستیم.
وی ادامه داد: ما فرآیند رسیدن از حدود ۳۰۰ نفر از استان تهران به ۳۰ نفر را طی خواهیم کرد.
قائممقام شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خاطرنشان کرد: تهیه این لیست نهایتاً آخر بهمن تا سوم اسفندماه نهائی خواهد شد.
همچنین، در جلسه اخیر شورای ائتلاف شهر تهران بنا بر پیشنهاد رضا داوری دبیر شورای ائتلاف و تأیید غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، پرویز سروری به عنوان رئیس شورای ائتلاف شهر تهران انتخاب شد.
به گزارش مهر، پیش از این رضا داوری، مسئولیت شورای ائتلاف تهران را بر عهده داشت.
عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان در جمع مردم همدان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن با تاکید بر اینکه مراقب باشیم فریب دشمن را نخوریم، بیان کرد: کاهش مشارکت مردم در انتخابات هدف دشمن است که البته این آرزو را نیز مانند آرزوهای دیگر به گور خواهد برد.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه دشمن این طور القا میکند که رای دادن اثری ندارد در حالی که این ادعا صد در صد کذب است، گفت: مردم با شرکت در انتخابات حق تعیین سرنوشت خود را دارند و نوع نگاه خود را بیان میکنند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: اگر در انتخابات مشارکت نکنیم یعنی از حق الهی خود دست میکشیم که هیچ عقل و منطقی نمیپذیرد از حق خود به خاطر دروغپراکنی دشمن بگذریم.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به تایید صلاحیت ۷۳ درصد افرادی که شرایط ثبتنام داشتند آن را رکوردی بیسابقه در کشور دانست و گفت: به ازای هر کرسی ۵۰ تا ۶۰ نفر برای انتخاب وجود دارد، اگر این حق انتخاب نیست پس چیست؟
وی یأسآفرینی را ترفند دیگر دشمن دانست و با بیان اینکه خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی قابل قیاس با دوران رژیم ستمشاهی نیست، خاطرنشان کرد: انشاءالله روزهای خوب و خوشی را نیز در کشور پیش رو خواهیم داشت.
کدخدایی از انقلابیون خواست پاسخ شبهات را بدهند و با جهاد تبیین مقابل دسیسههای دشمن بایستند و گفت: باید جایگاههای نهادهای عالی انقلاب را شناخت و به مردم بازگو کرد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه مشارکت در انتخابات مقدم بر نتیجه است، تصریح کرد: پیام ما به دشمن این است که بی جهت توطئه نکن که این مردم بیدار و از تو بیزار هستند.
با وجود انتشار برخی خبرها مبنی بر تغییر حوزه انتخابیه محمدرضا باهنر از تهران به کرمان، علیرضا خجستهپور از نزدیکان باهنر در گفتگو با ایرنا، از عدم قطعیت این موضوع خبر داد و اظهار داشت: آنچه در یکی از رسانهها عنوان شده اجتهاد خود آن رسانه بوده و تغییر حوزه انتخابیه آقای باهنر هنوز قطعی نیست.
وی با اشاره به اینکه تغییر حوزه انتخابیه مستلزم طی مراحل قانونی است، تصریح کرد: آقای باهنر هنوز این مراحل را انجام نداده است.
خجسته پور همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه سؤال ما از تغییر حوزه انتخابیه امری ناظر به تصمیم شخص کاندیداست و نه مراحل قانونی، تأکید کرد: با اینحال هنوز تصمیم قطعی در این باره اتخاذ نشده است.
خبر دیگری از فوت یک نامزد انتخابات مجلس حکایت داشت. کریم شاوردیان، نامزد حوزه انتخابیه شادگان صبح دوشنبه ۲۳ بهمن ماه و ۱۸ روز مانده به انتخابات مجلس دوازدهم پس از دو روز در کما بودن به علت درگیری با دزدان منزلش، درگذشت.
علاو بر تحولات و رویدادها درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام یعقوبی، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: با حضور یک نامزد دیگر، تعداد نامزدهای تأیید صلاحیت شده استان برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به ۲ نفر رسید.
به گزارش تسنیم، وی افزود: ۵ نامزد ثبتنامی در استان داشتیم که یک نامزد تأیید صلاحیت شده بود. یک نامزد دیگر هم با تغییر حوزه انتخابیه به نامزدهای خراسان جنوبی افزوده شده است.
حجتالاسلام سید محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران و مسئول دفتر روحانیت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نیز خاطرنشان کرد: شورای ائتلاف در انتخابات خبرگان از لیست جامعه مدرسین حمایت میکند، اما لیست جامعه مدرسین هنوز مشخص نشده است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: ما در بین اقشار مختلف، خواص زیادی در جامعه داریم. از جمله در قشر روحانیت، نمایندگان مجلس و به طور کلی هر صنفی «خواص» خاص خود را دارد که در آن صنف تأثیرگذار هستند. مقصود رهبر انقلاب نیز این بود، افرادی که مخاطب دارند به میدان بیایند و مخاطبان خود را به مشارکت در انتخابات ترغیب کنند.