عرفن گنجی، دانشجوی ارشد مهندسی پزشکی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: از کودکی به ساخت وسایل علاقه داشتم و وسایل مورد نیازم را خودم میساختم حتی اگر هزینه بیشتری را صرف میکردم.
وی ویروس کرونا و آموزش مجازی را یکی از عوامل اولیه ایده این محصول دانست و گفت: سال ۹۸ وارد دانشگاه شدم به علت کرونا آموزشها مجازی شد در آن زمان بحث کمبود دستگاه اکسیژن ساز در دنیا پر رنگ بود. پس از مطالعه بر روی آن توانستم خود دستگاه اکسیژنساز آمبولانسی را به عنوان اولین اختراع خود ثبت کنم.
به گفته این دانشجوی مخترع، دستگاه اکسیژنساز آمبولانسی با برق ماشین کار میکند اندازه کوچکی داشته و قابل حمل است.
وی تصریح کرد: در آمبولانسها از کپسول اکسیژن استفاده میشود که در مدت زیاد و مسافت طولانی خطر آفرین است یا اینکه اگر کمی چربی به دریچه شیر اکسیژن قرار گیرد؛ موجب انفجار میشود. دستگاه اکسیژنساز آمبولانسی این خطرها را ندارد و تا زمانی که برق ماشین کار کند میتوان اکسیژن مورد نیاز را تولید کرد.
گنجی از دیگر اختراع خود، با عنوان ویلچر اکسیژنساز نام برد و افزود: ویلچر اکسیژنساز مناسب افرادی است که توانایی حرکتی ندارند همچنین به اکسیژن نیاز دارند. این دستگاه یکپارچه قابلیت یک دستگاه اکسیژنساز و ویلچر را توامان باهم دارد و با باتری داخلی کار میکند و قابلیت تختشو بودن را نیز دارد.
این دانشجوی ارشد مهندسی پزشکی ادامه داد: دستگاه ردیاب هوشمند، در زمان تزریقات شریانی مورد استفاده است. این دستگاه از نوع ردیابهای تماسی است اندازه کوچک آن قابلیت استفاده برای کودکان و بزرگسالان را دارد و حمل آسانی داشته همچنین قابلیت سنجش میزان اکسیژن ضربان قلب را دارد این دستگاه با سنجش ضخامت لایه پوست بیمار ردیابی را بهترین کیفیت به نیروی تزریقات و کادر درمان ارائه میکند و تزریقات شریانی را آسان میکند.
گفتنی است هرسه این محصولات نمونه سازی شده است.