به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حماسه حضور مردم در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور، اظهار داشت: همه ما مسئولان و سیاستگذاران در جمهوری اسلامی باید قدردان مردمی که علارغم مشکلات و بی مهری ها، پای کار نظام مانده اند، باشیم.
او با اشاره به شکست و توییت یکی از معاونان دولت قبل در این انتخابات مبنی بر آمدم، نیامدید برگشتم، گفت: در پاسخ به این برادرمان میگوییم: آمدید؛ دیر آمدید، مردم بودند. شما ندیدید برگشتید.
علوی در ادامه از رفتار شنییع برخی کانالهای تلگرامی و دستمایه قرار دادن آبرو افراد با ادبیات رقت بار، اظهار داشت: برای بردن آبرو افراد یک کانال راه انداختن و اطلاعات گذاشتن کار سختی نیست، اما سوال اینجاست پس نقش و وظیفه مجموعههای نظارتی چیست؟
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اگر این کانالها نقش سوت زنی و مبارزه با فساد و فسادیابی را ایفا میکردند، همه ما از آن استقبال میکردیم، اما متاسفانه ما شاهد این هستیم که این کانالها با ادبیاتی زشت حیثیت، ناموس و آبرو را مد نظر قرار دادند. از نهادهای نظارتی انتظار داریم که به وظیفه خودشان عمل کنند چرا که در غیر اینصورت برای حفظ آبرو و حیثیت خود شاید اقداماتی صورت گرفت که به مذاق عدهای خوش نیاید.
رئیس ستاد سمنهای شهر تهران با اشاره هفته جهانی سازمانهای مردم نهاد از ۸ اسفند تا ۱۴ اسفند ماه، اظهار داشت: ۸ اسفندماه به نام روز جهانی تشکلهای مردم نهاد نام گذاری شده است و با نگاهی به آمارها میتوانیم اهمیت و گستردگی موضوع را بهتر درک کنیم.
علوی خاطرنشان کرد: شمار سازمانهای غیر دولتی بین المللی از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۹۸، ۲۰ برابر شده است و هم اکنون سازمان ملل بیش از ۳ هزار و ۱۸۷ سازمان غیر دولتی مشاورهای دارد که نشان دهنده رشد ۳۰ درصدی از ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ است.
وی افزود: تعداد افرادی که در سراسر جهان به سازمانهای غیر دولتی پول میدهند از ۱.۲ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۱ به ۱.۴ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ این تعداد به ۲.۵ میلیارد نفر برسد.
سید احمد علوی با بیان اینکه تاکنون ۲۲۰ هزار پروانه از سوی دستگاههای صادر کننده مجوز سازمان مردم نهاد صادر شده است، گفت: از این تعداد ۱۱۰ هزار مجوز توسط سازمان تبلیغات اسلامی یعنی هیئات و ۵۲ هزار مجوز توسط سازمان بسیج سازندگی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ مجوز نیز توسط وزارت کشور صادر شده است.
وی افزود: در تهران ۷۵۰ تشکل مستقیما مجوز فعالیت خود را از استانداری دریافت کردند، که در حوزههای مختلف از جمله آسیبهای اجتماعی، خیریهها، زنان، خانواده، سلامت، محیطزیست و ... فعالیت دارند.
به گفته سید احمد علوی، حدود ۴۰ هزار تشکل و سازمان مردم نهاد در استان تهران توسط دیگر دستگاهها از جمله اداره کل ورزش و جوانان، میراث فرهنگی و ... ثبت شده اند. همچنین در عرصه مدیریت شهری بررسیها گویای آن است که سمنها در ابعاد اجتماعی و زیست محیطی نقش فعال و پررنگی دارند، اما در ابعاد اقتصادی و نهادی شهر نقش کمتری دارند.
رییس ستاد سمنهای شهر تهران معتقد است که با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرداریها این نهاد از امکان و فرصت بیشتری برای جذب مشارکت سازمانهای مردم نهاد برخوردار است بنابراین پیشنهاد میشود با توجه به کارکردهای مختلف سمنها این تشکلهای مردمی به سمنهای تخصصی بر مبنای مسائل مختلف شهری طبقه بندی شده و جایگاه تخصصی آنان در نظام مدیریت شهری به رسمیت شناخته شود.
وی تاکید کرد: جایگاه خالی این تشکلها در مدیریت اساسی مدیریت شهری به ویژه حمل و نقل، ترافیک، شهرسازی و ... احساس میشود.
سید احمد علوی در پایان با اشاره به بر پایی نمایشگاه از دستاوردهای سمنها اظهار کرد که این نمایشگاه تا فردا ۱۴ اسفند برقرار است و از همه دعوت میکنیم که از این نمایشگاه دیدن کنند.