آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۳۵۵۸۹
هانی‌زاده:

نخستین شرط سازمان همکاری‌های اسلامی، قطع روابط همه جانبه کشور‌های اسلامی با رژیم صهیونیستی است

اولین شرط سازمان همکاری‌های اسلامی در نشست وزرای خارجه این باشد که کلیه روابط کشور‌های اسلامی با رژیم صهیونیستی قطع شود. اما همه‌ی ظواهر نشان می‌دهد این سازمان فاقد چنین اراده ایست.
نرگس عبدلی

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- نشست سازمان همکاری‌های اسلامی روز گذشته و با حضور وزیر امور خارجه‌ی کشورمان در جده برگزار شد.

 از آنجایی که فلسفه شکل‌گیری سازمان همکاری‌های اسلامی در ارتباط با مساله فلسطین بوده است بعد از ۵ ماه جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم غزه انتظار می‌رفت که شاهد اقدام مؤثری و از سوی سازمان همکاری اسلامی باشیم. اما شواهد نمشان داد که این سازمان علیرغم رخورداری از ظرفیت‌های بالا به لحاظ ساختار جمعیتی و قدرت تاثیر گذاری از لحاظ اقتصادی و انرژی، نتوانسته در تراز بالایی برای مقابله با رخداد‌های منفی و چالش برانگیز کشور‌های اسلامی مثل بحران غزه تصمیمات لازم را اتخاذ کند؛ و بر این اساس از نظر برخی کارشناسان اراده‌ی جدی نزد کشور‌های اسلامی برای استفاده از اهرم‌های فشار اقتصادی، تبادل اقتصادی و تبادل انرژی و نفت و گاز وجود نداشته است.

 حسن هانی زاده، کارشناس خاور میانه، در این باره در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت: اولین شرط سازمان همکاری‌های اسلامی در نشست وزرای خارجه این باشد که کلیه روابط کشور‌های اسلامی با رژیم صهیونیستی قطع شود. صادرات نفت و گاز به کشور‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی قطع شود و هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با حامیان رژیم صهیونیستی قطع شود. اما همه‌ی ظواهر نشان می‌دهد این سازمان فاقد چنین اراده ایست.

 وی در خصوص این اجلاس اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی تصریح کرد: نشست جده هم مانند نشست‌های گذشته تنها به صدور بیانیه و طرح یک سری ساز و کار غیر عملیاتی اکتفا خواهد کرد و خروجی قابل قبولی نخواهد داشت.

کد ویدیو

 این کارشناس در خصوص شکایت شفاهی که دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و تیم حقوقی، که در ۲۶ فوریه به دیوان بین المللی دادگستری ارائه دادند و در آن به جنایات اسرائیل در حق ملت فلسطین اشاره کردند نیز اظهار داشت: سازمان همکاری‌های اسلامی موضوع را به دادگاه بین المللی لاهه ارائه داد؛ قبل از این هم کشور آفریقای جنوبی به خوبی وارد عمل شد و لایحه‌ای علیه یکی از جنایات رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی دادگستری ارائه داد. دادگاه لاهه در قضیه‌ی فلسطین اقدام کاملا مناسبی انجام داد و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد، اما مسئله این است که دادگاه لاهه فاقد ابزار‌های اجرایی برای فشار بر رژیم صهیونیستی استو نمیتواند به صورت عملیاتی رژیم صهیونیستی را وادار به توقف کشتار مردم غزه کند.
وی در خصوص نقش سازمان همکاری‌های اسلامی و اقدامات بازدارنده‌ای که می‌تواند به عمل بیاورد توضیح داد: سازمان همکاری‌های اسلامی در عمل می‌تواند با صدور قطعنامه‌ای از همه‌ی کشور‌های اسلامی بخواهد تمام مناسبات خود را با رژیم صهیونیستی و حامیان رژیم صهیونیستی قطع بکند و قطب بندی جدیدی در جهان ایجاد کند. باید منتظر نشست پایانی جده بود، اما همه‌ی داده‌های سیاسی و میدانی نشان می‌دهد که نشست سازمان همکاری‌های اسلامی در خصوص غزه خروجی عملیاتی نخواهد داشت. مهمتر از سازمان همکاری اسلامی و دیوان بین المللی لاهه، شورای امنیت است که باید در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد.
وی در انتها اشاره کرد: سازمان همکاری اسلامی باید اقدامی کند که اسرائیل در سطح جامعه‌ی جهانی تحریم شود.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار