به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز، برنامههای متنوعی با تأکید ویژه بر موضوعات صفای درون، انس، فهم و عمل به مضامین حیات بخش کتاب آسمانی قرآن کریم در کتابخانههای عمومی سراسر کشور برگزار میشود.
این برنامهها در دو سطح ملی و استانی برنامه ریزی شده است. در سطح ملی، اجرای دومین دوره طرح سراسری «بهار در بهار»، برگزاری مسابقات حفظ قرآن کریم، انتشار محتوای قرآنی و تکمیل فرآیند طرح کتابت قرآن کریم توسط نوجوانان، برنامه ریزی شده است.
اجرای طرح سراسری بهار در بهار، همزمان با شروع ماه مبارک رمضان در قالب برگزاری محافل مجازی به صورت روزانه و به میزبانی ۳۱ استان کشور، آغاز میشود. تلاوت مجلسی قرآن توسط قاریان ممتاز بومی، بررسی نکات قرآنی توسط دبیر محفل و طرح سؤال روزانه و اهدای جوایز به ۵ نفر برگزیده، سخنرانی با تأکید بر آموزههای اخلاقی نهج البلاغه و بخش اجرای ملّی توسط دبیر شورای محافل قرآن و عترت و بررسی نکات شنیدنی قرآن همراه با معرفی کتاب از برنامههای پیش بینی شده در اجرای این طرح است. این برنامه در ایام ماه مبارک رمضان همه روزه از ساعت ۱۵ تا ۱۶ به میزبانی یک استان برگزار میشود. علاقه مندان میتوانند از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/researchpl/mahafel-qurani مهمان این برنامه باشند.
از دیگر اقدامات برنامه ریزی شده به صورت سراسری، برگزاری مسابقات حفظ قرآن کریم ویژه گروههای سنی مختلف است. در این مسابقات خردسالان (زیر ۷ سال) با حفظ سورههای حمد، توحید، کوثر، عصر و نصر؛ کودکان (۸ تا ۱۲ سال) با حفظ سورههای حمد، توحید، کوثر، عصر و نصر و آیات پایانی سوره مبارکه حشر (آیات ۲۲ تا ۲۴) و نوجوانان، جوانان و بزرگسالان با حفظ سورههای حمد، توحید، کوثر، عصر، نصر و فجر به رقابت با یکدیگر میپردازند. علاقه مندان میتوانند تا بیستم فروردین ماه ۱۴۰۳، کلیپ حفظ خوانی سورهها را به همراه کد ملی یا کد عضویت در کتابخانه به شناسه ketabkhan_admin ارسال کنند. ۴۵ جایزه ۵ میلیون ریالی برای برگزیدگان این مسابقه در نظر گرفته شده است.
همچنین در سطح استانی فعالیتهایی همچون جذب علاقهمندان و فعالان قرآنی به عضویت در کتابخانهها و شناسایی و معرفی اساتید، حافظان، مروجان و استعدادهای برتر جهت ایجاد بانک اطلاعاتی؛ ایجاد باشگاههای رقابتی در رشتهها و موضوعات متنوع حفظ، قرائت و قرائت تقلیدی، ترتیل، اذان و...؛ هم افزایی با مراکز و نهادهای قرآنی جهت اجرای ویژه برنامههای محافل قرآن و عترت و برگزاری نمایشگاهها و فروشگاههای کتاب و محصولات قرآنی با محوریت سبک زندگی اسلامی؛ برگزاری نشستها و محافل با موضوعهای ترویج کتابهای قرآنی توسط نویسندگان و صاحب نظران بومی امور قرآنی در استان؛ تولید محتوای فضای مجازی از نکات و آیات تأثیرگذار قرآن یا معرفی کتابها و نویسندگان این رده موضوعی؛ برگزاری همایشها و گردهماییهای ویژه کودکان و نوجوانان با محوریت قصهها و قصهگویان قرآنی، نویسندگان، تصویرگران و همچنین فعالیتهای هنری از جمله نقاشی، کاردستیهای مفهومی و برگزاری مجالس روخوانی، روانخوانی و جزءخوانی قرآن کریم در کتابخانههای دارای ظرفیت؛ استفاده از ظرفیت محافل قرآن و عترت استان جهت ارتقای سطح آگاهیهای قرآنی، افزایش انگیزه میان کارکنان و خانوادههای آنان برای تداوم آموزش قرآن کریم و شناسایی و تشویق و بهره مندی از توانمندیهای نخبگان قرآنی بومی، برنامه ریزی شده است.