به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، استان گلستان به جهت بهره مندی از حدود ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی یکی از قطبهای مهم کشاورزی در کشور به شمار میرود و بر اساس آمارهای رسمی ۲۱۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان سالانه حدود ۴ و نیم تا ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار میکنند. با وجود همه پتانسیلهای موجود در بخش کشاورزی گلستان، اما شرایط اقلیمی چند سال گذشته، بخش کشاورزی را در وضعیت بغرنجی قرار داد.
فارغ از مقوله خاک حاصلخیز، مهمترین موئلفه مانایی و دوام فعالیتهای زراعی دسترسی به منابع آبی مناسب است؛ موضوعی که به کابوس کشاورزان گلستانی تبدیل شده بود. گلستان از مهر ماه سال ۱۳۹۹ تا مهر ماه ۱۴۰۲ گرفتار خشکسالی متوالی و شدید بود و تَرکهای شوم خشکسالی رمقی برای کشاورزان نگذاشته بود. به عنوان نمونه فقط در سال گذشته حدود ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع این استان دچار بد سبزی یا خشکالی مفرط شد؛ و بالاخره خوش بختی رسید.
اما آمارهای مرتبط با منابع آبی استان در پایان هفته آغازین سال ۱۴۰۳ سبب شده که نگرانیهای کشاورزان گلستانی به امیدواری برای ورود به سالی کمتنش از نظر تأمین آب مورد نیاز کشتزارهایشان تبدیل شود.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بارشهای مطلوب سال آبی جاری به ویژه هفتههای اخیر سبب شده که ذخیره آب سدهای استان در پایان نخستین هفته سال جدید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان به خبرنگاران گفت: حجم آب ذخیرهشده پشت سدهای این استان در هفتمین روز سال جدید ۷۲ میلیون مترمکعب و ۳۰ درصد بیشتر از پارسال است که سهم سد گلستان ۲۵ میلیون متر مکعب معادل ۶۰ درصد، سد وشمگیر ۱۲ میلیون متر مکعب معادل ۳۳ درصد، سد بوستان ۱۱ میلیون متر ممکعب معادل ۳۶ درصد و سد نگارستان (کبودوال) با ۱۰ میلیون متر مکعب معادل ۴۵ درصد است.
ایرج حیدریان افزود: میزان بارش در اسفند پارسال در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل ۱۳۴.۵ درصد بیشتر شده و نسبت به دوره درازمدت ۳۶ درصد افزایش نشان میدهد.
به گفته وی در مجموع میزان بارشهای ثبت شده در گلستان از مهر سال ۱۴۰۲ تا ماه جاری در مقایسه با مدت مشابه سال پیشتر، ۷۴.۸ درصد و نسبت به دوره درازمدت ۱۱.۹ درصد افزایش نشان میدهد.
گفتنی است، بسیاری از کشاورزان از شرایط بارشها در سال جاری رضایت دارند و بر این باورند که پس از حدود سه سال خشکسالی شدید، امیدوارند امسال بتوانند روی خوش خوشبختی را ببینند.
بارشهای اخیر سبب پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، بهبود معیشت بهرهبرداران حوزه کشاورزی و کمک به امنیت غذایی کشور خواهد شد.