به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عبدالرحمن راجح، رئیس انجمن همبستگی یمنیهای مقیم ایران گفت: انتخاب یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران موجب خوشحالی ما شد. از این تصمیم مسئولان نمایشگاه کتاب استقبال میکنیم و از آنها متشکریم. در این نمایشگاه غرفه بزرگی برپا کرده و تلاش میکنیم فرهنگ مردم یمن را به مردم ایران و مراجعان نمایشگاه نشان دهیم.
وی ادامه داد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فرصتی است تا روابط حوزههای فرهنگی و علمی مبتنی بر کتاب و نشر میان جمهوری یمن و جمهوری اسلامی ایران تقویت شود. در این فعالیت باید از حضور شاعران، نویسندگان، اهالی فرهنگ و مدیران چاپ و نشر یمن استفاده شود، بنابراین آنها را برای شرکت در نمایشگاه دعوت میکنیم.
راجح که مدیریت غرفه یمن در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را نیز برعهده خواهد داشت، گفت: برنامههای متنوعی را زمان برگزاری نمایشگاه کتاب اجرا میکنیم از جمله نشستها و جلسات تخصصی برای معرفی جامعه و فرهنگ یمن؛ تا یک چشم انداز واقعی از شرایط و اوضاع و احوال فعلی کشورمان را به ایرانیان نشان دهیم.
وی افزود: غرفه یمن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران محلی است برای معرفی وضعیت انتشار کتاب و همچنین سطح کتابخوانی مردم یمن به بازدیدکنندگان. انتخاب یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب در تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور تاثیر بسیار بالایی دارد. هرچند که ما دوست داشتیم به صورت ویژه و خاص در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنیم، اما خوب است مراجعان محترم نمایشگاه بدانند که یمن همچنان در محاصره و جنگ به سر میبرد. این بدان معناست که دست ما برای حضور گسترده و فعال آنچنان که دوست داریم و درخور شان و قدمت کشورمان است، باز نیست.
رئیس انجمن همبستگی یمنیهای مقیم ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که صنعت نشر در یمن هنوز فعال است، گفت: تمام سعی خود را میکنیم تا مهمان ویژه خوبی برای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران باشیم و به درستی فرهنگ، کتاب، علم و معرفت یمن را به ایران و ایرانیان نشان دهیم. بدون شک جنگ و محاصره یمن توسط کشورهای متجاوز آسیبهای بسیاری به کتاب و کتابخوانی داشته است. متوقف شدن برگزاری نمایشگاه کتاب صنعا که همه ساله برپا میشد، از آسیبهای جنگ است. توقف واردات کاغذ به یمن، کاهش چاپ کتاب و مشکلات اقتصادی مردم یمن در زمان جنگ از دیگر آسیبهایی است که جنگ به حوزه کتاب در یمن وارد کرده است.
مدیر غرفه یمن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: با وجود خسارتهایی که جنگ به همه ابعاد زندگی مردم یمن وارد کرده است، همچنان انتشار کتاب و کتابخوانی در یمن ادامه دارد و ناشران به فعالیت خود ادامه داده و میدهند. روزنامهها نیز کماکان منتشر میشوند و چاپخانهها باز است. دولت نجات ملی در صنعا تلاش میکند تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی به یمن بازگردد. با تبلیغ این موضوع و تلاش داریم گسترش مطالعه جامعه را با اجرای برنامههایی محقق کنیم.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.