دکتر زهرا عرب زاده دکتر داروساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص فروش دارو و مکملها در سایتها و پیجهای اینستاگرامی اظهار داشت: قوانین موجود در سازمان غذا و دارو مشخص کرده که فروش مواد دارویی و مکملها و کالاهای سلامت محور باید فقط از طریق داروخانههای معتبر انجام شوند و خرید اینگونه کالاها از سایتهای مختلف که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و داروساز نظارتی بر آنها ندارد تخلف محسوب میشود.
وی افزود: من خود شاهد فروش آمپولهای تزریقی در سکوهای اینترنتی از جمله اینستاگرام بوده ام؛ توصیه ما این است که شهروندان با مشاهده این موارد حتما تخلف صورت گرفته را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند، چون کالاهایی که خارج از داروخانهها به فروش میرسند ممکن است دارای برچسب اصالت کالا نباشند.
دکتر عرب زاده اشاره کرد: شاید مکملها به انداره داروها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکملها از جایی غیر از داروخانهها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.
عرب زاده در ادامه گفت: داروها و مکملها برچسب اصالت وزارت بهداشت را دارا هستند و همچنین دارای کد و تاریخ انقضاء هستند که شهروندان برای اطمینان از تایید اصالت این کالاها میتوانند کد کالای مورد نظر را در سامانه تی تک به آدرس (https://ttac.ir/) وزارت بهداشت که زیر نظر سازمان غذا و داروست چک کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.
وی در آخر تصریح کرد که باورهای اشتباهی وجود دارد که مکملها ممکن است خواص تقویت کننده داشته باشند و جلوی بیماریها را بگیرند، ولی در واقعیت مکملها بیشتر مناسب افرادی هستند که مشکلات سوء جذب دارند و نمیتوانند به صورت متنوع مواد غذایی مصرف کنند. ولی اکثر افراد به صورت سرخود و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه مکملها میکنند که توصیه میشود اگر تغذیه مناسب و متنوعی دارند و مشکل خاصی ندارند اقدام به تهیه مکمل بدون نسخه پزشک نکنند.