به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، هاشم امینی در حاشیه مراسم افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد شرایط ویژهای در منطقه سیستان و زاهدان به وجود آمد که مصادف با شروع کار دولت سیزدهم شد.
وی افزود: در این رابطه برنامه ریزی دولت به نحوی بود که بتواند آب پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان تامین و نگرانی از بابت تامین آب آشامیدنی وجود نداشته باشد، از طرف دیگر با توجه به اینکه چاه نیمهها را به دلیل عدم تحقق حقابه ایران از دست میدادیم و این باعث نگرانی شدید در سیستان و زاهدان شد بلافاصله مطالعات بهره مندی از آبهای درون سازمانی در دستور کار قرار گرفت تا شرایط را تغییر دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: خوشبختانه با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمع بندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشت های حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاهها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برقرسانی، نیرو رسانی و خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.
وی تاکید کرد: پس از آن به منظور کیفی سازی آب از طریق سامانههای آب شیرین کن اقدام و از تیر ماه سال گذشته مطالعات طرح آب شیرین کن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح به همت دستگاههای اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران کشور توانستیم به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب شیرین کن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم.
امینی گفت: با وجود اعتبارات محدود؛ اما با توجه به نگاه ویژه رئیس جمهور شهید که جهادی و شبانه روز پای کار بودند طرح آب شیرین کن به طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمامی طرحهای آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شد؛ که تنها برای طرح آب شیرین کن ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.
وی اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۲۸هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب شیرین کن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو رسانی به چاهها در این منطقه هزینه شد.
منبع: ایرنا