کد خبر:۱۱۵۱۳۰۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

رشد ۱۰ درصدی اهدا کنندگان خون در گلستان / مشارکت زنان ۲برابر میانگین کشور است

مدیر کل انتقال خون استان گلستان با اشاره به مراجعه حدود ۷۵ هزار داوطلب اهداکننده به مراکز خونگیری این استان طی سال گذشته گفت: تعداد اهدا کنندگان خون در گلستان حدود ۱۰ درصد افزایش یافت.

رشد ۱۰ درصدی اهدا کنندگان خون در گلستان / مشارکت زنان ۲برابر میانگین کشور است

فاطمه محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد:  سال گذشته ۷۵ هزار و ۷۲۲ داوطلب اهدای خون به مراکز خونگیری ثابت و سیار انتقال خون در استان گلستان مراجعه کردند که ۶۶ هزار و ۴۰۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.

مدیر کل انتقال خون استان گلستان افزود: میزان اهدا کنندگان خون در سال گذشته نسبت به مدت مشابه ماقبل آن ۱۰.۵۸ افزایش یافته است.


وی متوسط سهم زنان در اهدای خون در کشور را حدود۳ درصد عنوان کرد؛ افزود: حدود ۶.۴۵ از اهدا کنندگان خون در استان گلستان را زنان تشکیل  می‌دهند.

محمدی گفت: در سال گذشته ۱۰ درصد اهدا کنندگان خون در مرکز سیار اتوبوسی استان گلستان پذیرش شدند که در این راستا نقش آفرینی مناسبی از مرکز سیار اتوبوسی را شاهد بودیم‌.


مدیرکل انتقال خون استان گلستان گفت: اتوبوس که هم اینک در استان گلستان فعال است در تملک استان همدان قرار دارد و به صورت سالانه قراردادی منعقد می‌شود تا این اتوبوس همچنان در اختیار ما قرار داشته باشد.

محمدی اظهار کرد: بر اساس مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان گلستان رقم معادل ۱۰ میلیارد تومان برای انتقال خون پیش بینی شده بود که تاکنون از این محل هیچ مبلغی تخصیص نیافته است.


وی افزود: هرچند آمار‌های رسمی و ملی در خصوص جایگاه گلستان از نظر اهدا کننده خون اعلام نشده است، اما بر اساس برآورد‌های داخلی، استانی گلستان جایگاه ششم در کشور را به خود اختصاص داده است.


وی افزود: گرگان و گنبد بیشترین اهدا کنندگان خون را به خود اختصاص داده اند و تلاش می‌شود در مناطق قومیت نشین استان گلستان با بهره‌گیری از ظرفیت زعما و روحانیون سم و میزان مشارکت مردم را افزایش دهیم.

مدیرکل انتقال خون استان گلستان ادامه داد: به صورت روزانه ۲۱۰ تا ۲۶۰ واحد خون در استان گلستان مصرف می‌شود.


محمدی در خصوص تعداد بیماران خاص و دریافت کنندگان مستمر خون در این استان هم گفت: ۴۱۰ نفر بیمار تالاسمی ۲۲۴ بیمار هموفیلی و ۱۰۰۶ نفر بیمار دیالیزی و موارد متعددی از بیماران مبتلا به سرطان از جمله دریافت کنندگان مستمر خون در استان گلستان هستند.

محمدی ادامه داد: به طور متوسط سالانه۱۰۵ هزار  واحد خون و فرآورده‌های خونی در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان گلستان مصرف می‌شود که ۱۰۰ درصد نیاز استان توسط مراکز خونگیری ثابت و سیار انتقال خون استان تامین می‌شود.


محمدی در خصوص فضای کوچک ساختمان این اداره و مصوبه شورای اداری استان در ابتدای سال جاری پیرو بازدید سال گذشته استاندار گلستان از انتقال خون گفت: قرار بود تا ۱۳ فروردین ماه ساختمان ضلع شمالی این اداره که اکنون در اختیار نمایندگی وزارت امور خارجه است، به ساختمان ما الصاق شود، اما تاکنون این مهم رخ نداده و ما به علت کمبود جا نیز توانستیم تجهیزات بیشتری وارد استان کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار