کد خبر:۱۱۵۲۸۱۸

تهدید تاسیسات صنعتی و اراضی کشاورزی با مهار نکردن فرسایش بادی سالانه

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان سمنان گفت: در صورت عدم مهار کانون فرسایش بادی سالانه ۳۳۰ میلیارد ریال خسارت در انتظار تاسیسات صنعتی و مسکونی، محورها، اراضی کشاورزی استان خواهد بود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه با موضوع ۲۷ خرداد سالروز مبارزه با بیابان زایی به میزبانی سالن شهید نقاشان اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با بیان اینکه ۵۵ درصد عرصه‌های طبیعی استان در خطر تهدید تبدیل به کانون ریز گرد‌ها است، گفت: این میزان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های خشک و بیابانی استان را شامل می‌شود.

وی بابیان اینکه کاشت تاغ و مالچ پاشی یکی از گزینه‌های موجود برای جلوگیری از پیشروی بیابان است، افزود: در این راستا بالغ بر ۱۳۰ هزار هکتار جنگل بیابانی با گونه عمدتاً تاغ در استان کاشته و مالچ ریگی در ۵۰ هکتار کویر نمک گرمسار اجرا شده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه وجود قاچاقچیان تاغ یکی از معضلات موجود است، گفت: جریمه تاغ به ازای هر کیلوگرم چوب ۸۰۰ هزار ریال که این میزان به هیچ عنوان بازدارنده نیست و مجرم با پرداخت جریمه آزاد و کار خود را مجدد تکرار می‌کند.

ترابی بابیان اینکه کمبود تجهیزات، گسترده بوده عرصه، نبود نیروی انسانی کافی دلایل موجود بر ضعف حفاظت از تاغزارها است، تصریح کرد: با توجه به اینکه سی سال برای غلبه درختچه تاغ بر فرسایش بادی نیاز است لذا قاچاق تاغ عملاً منطقه را با چالش مواجه می‌کند.

وی با بیان اینکه در صورت عدم مهار کانون فرسایش بادی سالانه ۳۳۰ میلیارد ریال خسارت در انتظار تأسیسات صنعتی و مسکونی، محورها، اراضی کشاورزی و غیره خواهد بود، افزود: ۵۵ درصد عرصه طبیعی استان در معرض تهدید ریزگردها است. علاوه بر آن روستاها را نیز زیر ریگ‌ها پنهان می‌سازد و باعث تکرار تجربه تلخ سالیان دور در روستاهای کنعان، رکن آباد، خیر آباد و اعلا سمنان می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار