به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در نشست خبری اظهار کرد: ۳۰۶ هزار هکتار از مراتع شمال استان گلستان استعداد بیابانی شدن را دارند که از این میزان حدود ۱۳۰ هزار هکتار از این پهنه به بستری برای ایجاد کانونهای ریزگرد تبدیل شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: در استان گلستان حدود ۷۰ هزار هکتار مرتع در شرایط بحرانی قرار دارند که تلاش کردیم با همکاری دانشگاه منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و نخبگان منابع طبیعی استان در رشتههای جنگلداری و مرتع داری طرحهای بیابان زدایی برای این مناطق ترسیم کنیم.
وی گفت: برای ۲۴۷ هزار هکتار از مراتع استان گلستان طرح اجرایی احیا و بازسازی نوشته شده است که برای پیاده سازی آن در یک دوره ۱۰ ساله به ۵ هزار و یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
سلامتی ادامه داد: در استان گلستان حدود ۱۰۰ هزار هکتار مرتع ییلاقی و ۷۶۲ هزار هکتار مرتع قشلاقی وجود دارد که ۵۳۰۰ دامدار و ذینفع از آن بهرهبرداری میکنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص پیگیریهای انجام شده برای احیای مراتع آسیب دیده از تخلیه پساب واحدهای تولید کننده ید در شمال استان گلستان هم گفت: مراتع شمالی استان در زمره مراتب بسیار فقیر تلقی میشوند و نمیتوانیم به بهانه حفظ طبیعت مانع توسعه فعالیتهای تولیدی و یا اقتصادی در شمال استان گلستان شویم.
سلامتی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ بر اثر شکسته شدن دیواره دریاچه اینچه مقادیری پساب وارد حدود ۳۰۰هکتار ازمناطق شمالی این دریاچه شد و پوشش گیاهی نابود شد.
وی گفت: با تفاهمنامهای که با شرکتهای تولید کننده ید منعقد شد عملیات احیا و بازسازی آسیب دیده در دستور کار قرار گرفته و حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این مراتع بازسازی شده است.
وی همچنین به سوال خبرنگار دانشجو در خصوص پیگیری برای اخذ ضرر و زیان وارده ناشی از تخریب مراتع آسیب دیده، سکوت کرد و از پاسخ امتناع کرد.
گفتنی است، برخی کارشناسان منابع طبیعی بر این باورند که بر اساس قوانین و دستورالعملهای موجود، شرکتهای آلاینده و مخرب باید ضرر و زیان وارده به طبیعت را جبران کنند که پیش بینی میشود زیان وارده به محیط زیست و منابع طبیعی از چند صد میلیارد هم فراتر برود.