کد خبر:۱۱۶۴۸۱۰
گزارش/

کدامیک از معاونت‌های ریاست جمهوری تاکنون تعیین تکلیف شده‌اند؟

دولت چهاردهم که شعار خود را تشکیل «دولت وفاق ملی» قرار داده است، اما شاهد انتصاباتی ازیک جریان خاص یعنی اصلاحات هستیم که با این رویه تحقق شعار دولت وفاق ملی را در عمل برآورده نخواهد، اما باز باید امیدوار باشیم تا در معرفی اعضای دولت جدید به مجلس شاهد حضور افرادی متخصص ، کارآمد و غیر تکراری باشیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ قطار دولت چهاردهم به ایستگاه معرفی اعضای کابینه به مجلس شورای اسلامی نزدیک می‌شود و پس از کش و قوس‌های فراوان و در میان اظهار نظر‌های حامیان دولت مسعود پزشکیان و منتقدان آن مجلس آماده می‌شود تا در روز‌های پیش رو کار بررسی کابینه را در دستور کار خود قرار دهد.

در همین ارتباط شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور با بیان اینکه اسامی وزیران پیشنهادی فردا به مجلس شورای اسلامی اعلام می‌شود، گفت: به جز ۲ وزارتخانه، فهرست سایر وزیران پیشنهادی تا امروز نهایی شده و فردا همه گزینه‌های هیات دولت چهاردهم به مجلس معرفی خواهند شد.

دبیری در پاسخ به سوالی درباره حضور همه جناح‌ها و گروه‌ها و دولت‌ها و دولت شهید رئیسی در کابینه دولت گفت: لیست دکتر پزشکیان یک لیست فراجناحی است. ایشان از همه گروه‌های سیاسی لیست گرفته‌اند و بررسی کرده‌اند و کاملا براساس توانمندی افراد برای کابینه انتخاب شده‌اند.

البته جدا از بازار داغ گمانه زنی‌هایی که برای لیست کابینه دولت چهاردهم در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح است پزشکیان در احکامی برخی از معاونین اش را منصوب کرده است؛ که در ادامه به بررسی سوابق این انتصابات می‌پردازیم.

عارف اولین انتصاب رییس جمهور:

مسعود پزشکیان بلافاصله پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی مقام معظم رهبری در نخستین انتصاب خود در مقام رئیس دولت چهاردهم، «محمدرضا عارف» را به عنوان معاونت اول خود منصوب کرد.

محمدرضا عارف ۷۳ ساله پست معاون اولی دولت چهاردهم را پذیرفت از سوابق او می‌توان به وزیر پست، تلگراف و تلفن در دولت هفتم سید محمد خاتمی، اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون رئیس‌جمهور در سال ۱۳۷۹ همچنین در دولت دوم اصلاحات نیز سمت معاون اول رئیس‌جمهور ایران را تا سال ۱۳۸۴ برعهده داشت.

طیب نیا درقامت مشاور عالی رییس جمهور:

علی طیب‌نیا، مشاور عالی رییس جمهوری در کارنامه کاری خود، سابقه حضور در دولت هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را به‌عنوان دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دولت دارد.

علی طیب‌نیا در سال ۱۳۹۲ در دوره اول دولت روحانی نیز عهده‌دار سکان وزارت اقتصاد و دارایی بود. او با کسب ۲۷۴ رای از ۲۸۴ رای اخذ شده، توانست بالاترین رای اعتماد را از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کسب کند.

شهرام دبیری، معاون پارلمانی:

شهرام دبیری اسکویی، معاون پارلمانی رییس جمهور، از سال ۱۳۶۸ به عنوان استادیار به عضویت هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درآمد. دبیری در حال حاضر دارای عنوان استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مدیر گروه پزشکی هسته‌ای این دانشگاه است.

دبیری در انتخابات دور سوم شورای شهر تبریز، به عنوان نفر اول به شورای شهر راه یافت و در دور چهارم به عنوان نفر نخست به این شورا راه پیدا کرد. او همچنین از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۶ از سوی اعضای شورای شهر تبریز، به عنوان رئیس این شورا برگزیده شد.

وی در حال حاضر هم ریاست شورای استان آذربایجان شرقی و نماینده این استان در شورای عالی استان‌ها را در اختیار دارد.

حمید پورمحمدی در سازمان برنامه و بودجه:

سید حمید پورمحمدی، دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه تهران دارد و معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه و معاون امور تولیدی سازمان برنامه و بودجه، قائم مقام بانک مرکزی، معاون امور بانکی وزارت اقتصاد و معاون برنامه‌ریزی و اداری و مالی استانداری چهارمحال و بختیاری از جمله سوابق رییس سازمان برنامه و بودجه کشور است.

این در حالی است که خبرگزاری «مهر»، در اوایل آبان ۱۳۹۰ در جریان یک پرونده قضائی که به اختلاس ۳ هزار میلیاردی معروف شد، حمید پورمحمدی برای مدتی بازداشت، اما در ۲۸ آذر همان سال با وثیقه ۵ میلیارد ریالی آزاد شد. پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی مربوط به اتهامات فردی به نام «مه آفرید امیر خسروی» صاحب مجموعه «گروه امیر منصور آریا» بود که بر اساس گزارش‌ها، توانسته بود مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان یا ۲۸۰۰ میلیارد تومان را از طریق گشایش اعتبار اسنادی در شبکه‌های بانکی ایران به سرقت ببرد. البته او در نهایت از این اتهامات تبرئه شد.

محمد جواد ظریف جایی غیر از دستگاه دیپلماسی:

مسعود پزشکیان در ۱۱ مرداد، در احکامی محمدجواد ظریف را به عنوان معاون راهبردی ریاست جمهوری و محمدجعفر قائم پناه را به عنوان معاون امور اجرایی رییس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.

محمدجواد ظریف پیش از این انتصاب، ریاست شورای راهبری دولت چهاردهم را برعهده داشت. او در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، وزیر امورخارجه ایران بود.

نکته قابل توجه این حکم معاونت جدید راهبردی بود. آن‌طور که در متن این حکم آمده است ظریف در راس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری قرار گرفته است و باید آن ساختار را در قامت معاونت راهبردی در خدمت گزارش‌دهی به رییس‌جمهور قرار دهد.

محمدجعفر قائم پناه، چشم پزشک و فوق تخصص قرنیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران است. از جمله سوابق او می‌توان به معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس اولین دوره شورای شهر کرمانشاه و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد.

سعید اوحدی بعنوان رئیس بنیاد شهید:

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت دوازدهم، معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس سازمان حج و زیارت، رئیس سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش و معاون و نماینده تام الاختیار نماینده، ولی فقیه در امور آزادگان از جمله سوابق اجرایی اوحدی است.

محمد اسلامی ابقا شد:

رئیس جمهور در حکمی محمد اسلامی را که از ابتدای دولت سیزدهم به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی منصوب شده بود، در سمت خود ابقا کرد.

محمد اسلامی متولد ۱۳۳۵ در شهر اصفهان و فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان است که ریاست سازمان انرژی اتمی در دولت سیزدهم، وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم، استانداری مازندران، معاونت امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و مدیرعاملی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران را در سوابق اجرایی خود دارد.

حسین افشین به سمت معاونت علمی رئیس جمهور:

حسین افشین، معاون جدید علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور دانشیار مهندسی مکانیک در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و سومین نفری است که از این دانشگاه برجسته کشور به این سمت منصوب می‌شود.

ریاست پژوهشکده علوم و فناوری‌های انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف، معاونت زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و قائم مقامی معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از جمله سوابق اجرایی وی است.

زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده : 

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در حکمی زهرا بهروز آذر فعال سیاسی اصلاح‌طلب و مدیرکل سابق امور بانوان شهرداری تهران را به سمت معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده منصوب کرد.

وی پیش از این سمت مدیرکل سابق امور بانوان شهرداری تهران را برعهده داشته است.

انتصابات مسعود پزشکیان تاکنون نتوانسته است با شعار‌ها و وعده‌هایی که در ایام تبلیغات انتخابات مبنی بر استفاده از همه ظرفیت جریان و احزاب سیاسی کشور و همچنین رویکرد جوان گرایی همخوانی ندارد.

این در حالی است که به عنوان معاون پارلمانی شخص معرفی شده یک روز سابقه کار پارلمانی در این خصوص را ندارد این در حالی است که معاون پارلمانی رییس جمهور بر اساس تجربه و شناخت کافی از مجلس شورای اسلامی باید بتواند فضای تعاملی مناسبی را بین دولت و قوه مقننه ایجاد کند.

از سوی دیگر دولت چهاردهم که شعار خود را تشکیل " دولت وفاق ملی " قرار داده است، اما شاهد انتصاباتی ازیک جریان خاص یعنی اصلاحات هستیم که با این رویه تحقق شعار دولت وفاق ملی را در عمل برآورده نخواهد، اما باز باید امیدوار باشیم تا در معرفی اعضای دولت جدید به مجلس شاهد حضور افرادی متخصص کارآمد و غیر تکراری باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار