گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاههای عربستان سعودی در جدیدترین رتبهبندی شانگهای برای سال 2024، جایگاههای برتر را در میان دانشگاههای کشورهای عربی به خود اختصاص دادند. در این رتبهبندی جهانی، دانشگاه ملک سعود عربستان با قرار گرفتن در رتبه 90 جهانی، به عنوان بهترین دانشگاه عربی شناخته شد. پس از آن، دانشگاه ملک عبدالعزیز و دانشگاه ملک عبدالله برای علوم و فناوری در رتبههای دوم و سوم بهترین دانشگاههای عربی قرار گرفتند.
رتبهبندی شانگهای که یکی از معتبرترین ارزیابیهای جهانی دانشگاهها است، دانشگاههای آمریکا را در صدر این فهرست قرار داد، به طوری که دانشگاه هاروارد جایگاه اول را به خود اختصاص داد و پس از آن نیز مجموعهای از معتبرترین دانشگاههای آمریکایی قرار گرفتند.
در میان دانشگاههای عربی، پس از دانشگاههای سعودی، دانشگاه قاهره از مصر در رتبه چهارم عربی قرار گرفت. دانشگاه امیره نوره بنت عبدالرحمن از عربستان در رتبه پنجم، و دانشگاههای ملک خالد و طائف در رتبههای ششم و هفتم قرار گرفتند.
در رتبه هشتم عربی و بین 601 تا 700 جهانی، دانشگاههای مصری از جمله عین شمس، اسکندریه و منصوره جای گرفتند. دانشگاه الازهر نیز در رتبه 701 تا 800 جهانی و نهم عربی قرار گرفت، و همچنین دانشگاه زقازیق نیز در همین رتبه جای داشت. دانشگاههای کانال سوئز و طنطا نیز در رتبه 901 تا 1000 جهانی قرار گرفتند، که با این حساب، تعداد دانشگاههای مصری در میان بهترین 1000 دانشگاه جهان به 8 دانشگاه افزایش یافت.
از دیگر دانشگاههای سعودی که در این رتبهبندی قرار گرفتند، میتوان به دانشگاههای امیر سطام بن عبدالعزیز، ملک فهد برای نفت و معادن، قصیم، امالقرى، ملک فیصل و جازان اشاره کرد که همگی در میان بهترین 1000 دانشگاه جهان جای گرفتند.
رتبهبندی شانگهای، یا رتبهبندی دانشگاههای جهانی (ARWU)، یک ارزیابی سالانه است که بر اساس 6 معیار شفاف و عینی، مانند تعداد جوایز نوبل و مدالهای فیلدز، تعداد پژوهشگران برجسته و دیگر شاخصهای علمی، دانشگاههای برتر جهان را ارزیابی و رتبهبندی میکند.