به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه، رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم تکریم و معارفه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمنتبریک به شینا انصاری بابت انتصاب به عنوان رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: کارنامه ما مشخص است. حدود ۷۰۰۰ هزار نفر در پیکره محیط زیست تلاش کردند. حالا دولت وفاق ملی تشکیل شده است. دولت وفاق بر مبنای حفظ نظام شکل گرفته است. ما در کشوری زندگی میکنیم که با خون دلها این کشور پیش میرود.
وی افزود: ما گمشدهای به نام اخلاق در جامعه امروز داریم. بعضی وقتها تریبونهایی داریم که اگر دست دشمنان بود، اینگونه صحبت نمیکردند. نباید به نظام آسیب بزنیم. مدارج و هر چه به دست آوردیم از این نظام است.
سلاجقه ادامه داد: امیدوارم همه این را رعایت کنیم. من سالها در بعد دانشگاهی و اجرایی در محیط زیست کار کردم. قلم حرمت دارد و راهگشا است و هر چیزی نمینویسد. همه میتوانیم مدیر باشیم، اما باید در چارچوب نظام باشیم.
رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست افزود: من دوست دارم ظرفیت سازی از درون صورت بگیرد. بعضی صحبتها خوب نبود که گفتن خالص سازی صورت گرفته، اما اینگونه نبود. نباید به مسائل جناحی بپردازیم. هنوز مدیران دو دوره قبل مدیریت میکنند.
وی تاکید کرد: انتصابها باتوجه به سواد مدیران بود. سنگر هیچ فرقی نمیکند، چون هدف و دغدغه واحد است. ما در هر زمینه پیگیری لازم را باید انجام دهیم.
سلاجقه ادامه داد: من از درون همین سازمان میخواستم پستهای اجراییتر بدهم. سعی کنیم قضاوتهایمان با وجدان و اصول باشد. دانش آموختههای محیط زیست را وارد پیکره کنیم و این سازمان را از سیاست زدگی بیرون بیاوریم.
سلاجقه گفت: مجموعه سازمان محیط زیست باید واحد باشد. ادغام محیط زیست و منابع طبیعی باید در دستور کار قرار بگیرد. موازی کاریها و هدر رفت سرمایهها بسیار آسیب میزند.
سلاجقه اضافه کرد: اعتبار سازمان محیط زیست کم است. خط جهادی محیط بانان هستند که شرمندهشان هستم. کار در محیط زیست به عشق رسیده است و در بحث حقوقی اعتراضات بسیار بود و خداراشکر ۵۰ درصد فوق العاده را در دستور قرار و انجام دادیم. سازمان محیط زیست باید دهههای بعد را پیشبینی کند و راهکار ارائه دهد. خوشبختانه کارهای خوبی انجام شد. ۱۵ درصد از پیشرفت برنامه هفتم دولت در محیط زیست است.
او درباره دیگر اقدامات انجام شده در سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم گفت: طی این مدت بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست راهاندازی شد. در زمینه محیط زیست انسانی ۴۱۱ ابرپروژه کشور تعییت تکلیف شد. کنوانسیون راپمی و کنوانسیون تهران نیز در زمینه محیط زیست دریایی مورد توجه بود علاوه بر آن در زمینه گرد و غبار اقدامات خوبی صورت گرفت.
رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دیپلماسی محیط زیستی خوشبختانه پیشقراول دیپلماسی سیاسی کشور است. درشرایطی که از دید بیگانگان کشور در انزوای سیاسی قرار گرفته بود ولی حدود ۱۱ کشور در طراز عالی در اجلاس مقابله با گرد و غبار در ایران شرکت کردند و موجب همافزایی بین کشورها و شکلگیری ادبیات جدیدی در زمینه مقابله با گرد و غبار شد. در نهایت یک روز به نام روز مقابله با طوفانهای گرد و غبار نامگذاری و قطعنامه جمهوری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا پذیرفته شد.
سلاجقه ادامه داد: همکاریهای دانشگاهی خوبی شکل گرفت. در زمینه شیوع کرونا فراخوان دادیم که رییس دانشگاه مادر هر استان با مدیرکل محیط زیست استان جلسه وبیناری داشته باشند و مدیرکل محیط زیست استان اصلیترین مشکل زیستمحیطی استان را بیان و رییس دانشگاه راهکار آن را ارایه دهد.
رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در راهبرد خودمان عالمانه کار کردیم. بعضی از قوانین ما مثل قانون پاک بسیار مترقی است و باید قوانین را برحسب شرایط کشور اجرا کنیم. قوانین متعددی اصلاح شد، اما دولت شهید رییسی نتوانستیم به نتیجه برسانیم. تجارب ارزندهای در بخش حیات وحش و یوز داشتیم. خوشبختانه یوز در وضعیت خوبی است. در بخش دریا و همچنین بین الملل کارهای خوبی انجام شد. دیپلماسی محیط زیست جواب داده است. به عنوان نمونه یک روز جهانی به نام طوفانهای گرد و غبار ثبت شد.
او ادامه داد: ما میتوانیم مسائل و مشکلات را حل کنیم. در سازمان نه فامیلی داشتیم و نه اختلاسی صورت گرفت. خانه ما محیط زیستی است و سرباز کوچک این کشور هستیم. از خدا میخواهم شرایط بهتر شود و هدف حفط محیط زیست باشد. امیدوارم محیط زیست آنتی ویروس دولت و دیدگاهها هماهنگ باشد.
رییس سابق سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تغییر اقلیم تمامی ارکان کشور را تحت تاثیر جدی قرار خواهد داد و امیدوارم برای مقابله و سازگاری با این پدیده مدیریت جدید برنامههای مفصلی داشته باشد.
سلاجقه در پایان گفت: حدود ۷۵۰ هزار هکتار در این سه سال به وسعت مناطق حفاظت شده کشور اضافه شد و اقدامات خوبی در معاونتهای دیگر نیز انجام گرفت که نیازمند توجه مدیریت جدید سازمان است.