به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سومین نشست مشترک اجلاس «گفتگوهای فرهنگی آسیایی با محوریت زبان فارسی؛ میراث فرهنگی مشترک» به میزبانی اداره کل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در این نشست طرفین در خصوص فرآیند و اقدامات اجرایی برای برگزاری اجلاس، اقدامات مربوط به مراسم افتتاحیه و اختتامیه، اقدامات محتوایی قبل و حین اجلاس، اقدامات مربوط به نشستها، برنامههای جانبی اجلاس و اقدامات پیش رو در خصوص مدعوین خارجی و داخلی توافق کردند.
محمدعلی ربانی، مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی ضمن تشریح برنامهها، بر هدف اصلی اجلاس که فعال نمودن شبکه تعاملی ظرفیتهای دانشگاهی داخل و خارج از کشور و شکل گیری تعاملات شبکهای و بی واسطه این نهادها با یکدیگر در مسیر توسعه و تقویت زبان و ادبیات فارسی در خارج از ایران به ویژه کشورهای آسیایی با محوریت مدیریت تمرکز گفتگوها بر فهم و حل مساله و شناخت فرصتها و ظرفیتهای همکاریهای علمی آموزشی دانشگاههای معین ایرانی و مراکز اموزشی آسیایی فعال در حوزه زبان فارسی و توافق جهت سازوکارهای اجرایی است، تاکید کرد.
وی افزود: باید برنامه ریزی دقیق جهت استفاده بهینه از حضور نمایندگان دانشگاههای ایرانی و برعهده گرفتن سهم در شبکه و همکاریهای علمی آموزشی (تهیه طرح اولیه تقسیم بندی دانشگاههای معین و همکار) انجام پذیرد.
ربانی با بیان اقدامات به عمل آمده در خصوص این اجلاس تاکنون، عنوان کرد: ۳۰ نفر از مدعوین خارجی که اکثریت آنان از روسای دپارتمانهای زبان فارسی و تاثیرگذار در کشور هدف هستند، توسط نمایندگان فرهنگی به این اداره کل معرفی شدهاند و ۲۱ نفر آنان از هند، پاکستان، ارمنستان، گرجستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، ترکیه، ازبکستان، فیلیپین، تایلند، عراق و پس از گرفتن دعوتنامه از دانشگاه نیشابور به اجلاس دعوت شدند.
اجلاس مدیران و نمایندگان دانشگاهی نهادهای ایرانی و کشورهای آسیایی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه نیشابور، بنیاد سعدی و مجموعهای از مراکز دانشگاهی فعال در حوزه ادبیات فارسی در کشورمان، ۱۴ و ۱۵ مهرماه سال جاری در نیشابور برگزار خواهد شد.
جمعی از روسا و مسئولین مراکز و دپارتمانهای زبان فارسی، اساتید، شخصیتهای برجسته ر حوزه ترجمه متون ادبیات فارسی و دیگر فعالان در حوزه آموزش و ترویج زبان فارسی از کشورهای آسیایی حضور مییابند.