به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شهرام توانا مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با بیان اینکه پسماند به پنج نوع پسماند عادی، پزشکی، ویژه، کشاورزی و صنعتی تقسیم میشود گفت: آموزش، مهندس و جریمه سه نوع کاری است که باید در خصوص مدیریت پسماند انجام داد که در این صورت به نتیجه مطلوب میرسیم.
وی با بیان اینکه درحوزه پسماند باید تلاش شود که تولید پسماند کمتری صورت گیرد، بیان کرد: در کشور روزانه ۶۰ هزار تن زباله تولید میشود که حدود ۱۰ درصد بازیافت میشود اما در کشوری مانند آلمان که به صورت روزانه ۱۰۰ هزار تن زباله تولید میشود میزان بازیافت زباله ۹۰ درصد است.
مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با اشاره به زباله ریختن مسافران در خیابان و فضای عمومی بیان کرد: در یکی دو هفته گذشته شاهد حضور میلیونی مسافر به گیلان بودیم که متاسفانه برخی اقدام به پرت کردن زباله از داخل ماشین به بیرون یا رهاکردن در طبیعت میکردند که قانون گذار برای پرتاب اشیا و زباله از ماشین به بیرون جریمه در نظر گرفته که باید توسط راهور اعمال شود.
توانا با بیان اینکه سرانه استاندارد تولید زباله در دنیا برای هر فرد حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم در هر روز است، افزود: سرانه تولید زباله در ایران حدود ۶۰۰ گرم به صورت میانگین در کشور است که این میزان در شهرهای گیلان ۸۵۰ گرم و در روستاهای گیلان ۶۵۰ گرم است.
وی با بیان اینکه در همه ۵۶ شهر استان گیلان تفکیک زباله صورت میگیرد اما هماهنگ نیست و برخی شهرها یک قدم و برخی صد قدم برداشتند، گفت: طبق بررسیها ۱۷ شهر گیلان از نظر تفکیک زباله در رتبه اول، ۱۷ شهر در رتبه متوسط و ۱۷ شهر نیز وضعیت ضعیفی دارند.
مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با بیان اینکه گیلان دارای دو میلیون و پانصد هزار نفر است، بیان کرد: بر اساس طرح جامع و مطالعات دقیق روزانه حدود ۲۲۰۰ تن زباله در گیلان تولید میشود که از این میزان ۲۵ درصد متعلق به تولید زباله در روستاها است.
بیشتر بخوانید:
حضور ۲۱ میلیون مسافر به مازندران طی هفت روز؟! / بررسی ادعای آقای استاندار در خصوص آمار تردد
بحران زباله؛ به صدا در آمدن زنگ خطر لندفیلهای غیراستاندارد در استانها/ تصاویر ماهوارهای سایت پسماند سراوان گیلان
تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بیدرمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند