به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برنامه ابلاغی برای کشت گندم آبی در سال زراعی جاری در حدود ۹۶ هزار هکتار و برای گندم دیم ۳۰۰ هزار هکتار است.
وی اضافه کرد: در راستای اصلاح الگوی کشت، بیش از ۴۰۰ هزار هکتار از مزارع دیم در قالب طرح جهش تولید در دیم زارها کشت میشود که در این طرح مراحل کشت تا برداشت محصول زیر نظر کارشناسان جهادکشاورزی خواهد بود و علاوه بر یارانه بیمه محصول، کود یارانهای هم در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
شهبازی گفت: این استان با تولید و فرآوری ۱۱ هزارو ۷۴۱ تن بذر گندم آبی و ۱۴ هزار و ۳۵۰ تن بذر گندم دیم در طبقات مختلف پرورشی سه، مادری و گواهی شده موفق به تحقق بیش از ۹۰ درصد برنامه بذری شده است که ارقام تولید شده آماده توزیع بین زارعان استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: امسال بیش از ۲۷۰ دستگاه ادوات کشاورزی جدید برای کشت مستقیم تدارک دیده شده است.
شهبازی اظهار کرد: ارقام گندم آبی مورد استفاده زارعان در مزارع استان شامل رقم پیشگام، حیدری، حیران، میهن، زرینه، سالار و سیمینر و ارقام دیم نیز شامل ارقام باران، واران، صدرا، آذر ۲، هشترود، هما است.
وی گفت: مهمترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کشت، تراکم مناسب و تناوب زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب است.
شهبازی افزود: در حال حاضر کود شیمیایی مورد نیاز کشت پاییزه در مراکز عرضه تامین شده و کشاورزانی که تمایل به استفاده از کود همزمان با کشت محصول را داشته باشند، میتوانند آن را از مراکز خریداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: در راستای افزایش تولید در واحد سطح و همچنین ارتقای کیفیت گندم، مدیریت بهینه مصرف کود ضروری است.
وی از کشاورزان خواست تا برای تولید محصول با کیفیت از بذرهای اصلاح شده استفاده کنند و یا حتی الامکان در صورت استفاده از بذر خود مصرفی، قبل از کشت آنها را بوجاری و ضدعفونی کنند.