آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۸۰۳۴۸
انجمن پسته ايران خبر داد

شبه قاره هند رتبه اول صادرات پسته ایران در شهریورماه/ طلای سبز میهمان سفره های جشن دیوالی

گزارش انجمن پسته ایران تایید کرد: بازار شبه قاره هند با ۲ هزار تن بیشترین سهم از صادرات پسته ایران در شهریور ماه را به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، کمیته بازرگانی انجمن پسته ایران اعلام کرد: طبق آمار گمرک ایران، حدود ۷ هزار تن انواع پسته و مغز پسته در آخرین ماه از سال محصولی ۱۴۰۲/۱۴۰۳ صادر شده‌است.

طبق این گزارش بازار شبه قاره هند با ۲ هزار تن بیشترین سهم از صادرات پسته ایران در شهریورماه را به خود اختصاص داد و حجم صادرات در شهریور ماه امسال بیش از ۲ برابر ماه مشابه سال محصولی قبل بوده‌ است؛ بر این اساس هرچند با توجه به عقب بودن سال و در دسترس نبودن محصول جدید برای عرضه در شهریورماه، تجارت پسته در این ماه رونق چندانی نداشت. 

کمیته بازرگانی انجمن پسته ایران اعلام کرد: مضاف بر این، در شهریورماه، عمده مشتریان خارجی در بازار‌های اصلی منتظر اعلام قیمت اول فصل محصول جدید پسته آمریکا بودند.

البته آن عده از مشتریانی که نیاز فوری برای پوشش تقاضای خود داشند (از جمله مشتریان هندی برای مصرف جشن دیوالی) از محصول ۱۴۰۲ پسته ایران تأمین موجودی کردند.

۴۲ درصد از وزن صادرات دوازده‌ماهه امسال متعلق به مغز و مغز سبز پسته بوده‌ است و این در حالی است که میانگین سهم وزن مغز و مغز سبز صادراتی طی چهار سال اخیر در مدت مشابه ۳۵ درصد از کل وزن صادرات بوده‌ است.

تخمین قبلی انجمن از میزان محصول سال ۱۴۰۲، ۱۸۰ هزارتن پسته خشک در پوست اعلام شده‌ بود؛ با توجه به اینکه از یک سو در طول سال محصولی ۱۴۰۲/۱۴۰۳، طبق تخمین انجمن پسته ۲۵ هزارتن پسته در داخل ایران به‌فروش رسیده و طبق آمار گمرک ۱۳۳ هزارتن پستۀ معادل خشک‌درپوست صادر شده‌ است.

طبق این گزارش از سوی دیگر برآورد‌ها حاکی از ۳۰ هزارتن مانده محصول در پایان شهریور ۱۴۰۳ می‌باشد، تخمین تولید محصول سال ۱۴۰۲ پسته ایران به ۱۶۸ هزارتن اصلاح می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار