به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستانه مهاجر تدوینگر، تهیه کننده و کارگردان در سی و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش فیلمهای سینمایی بلند جشنواره حضور دارد.
او درباره وضعیت سینمای کودک و نوجوان از گذشته تا امروز، طی تحلیلی کوتاه گفت: آثار دوران کودکی ما در تربیت و آموزش آن نسل بسیار موثر بودند. کودکان امروز نیز احتیاج دارند با فیلمهایی که نسبتی با ادبیات کودک و نوجوان دارد، آموزش ببینند.
این سینماگر افزود: در سالهای گذشته سینمای کودک در کشور ما یکی از مهمترین و پرفروغترین ژانرهای سینمایی بود که به نظرم این روزها کمی دچار ضعف شده است.
مهاجر ادامه داد: متاسفانه این ژانر به خاطر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی مغفول مانده و سرمایهگذاریهای بیشتری در این زمینه لازم است.
این تدوینگر و تهیهکننده اظهار داشت: من از دوران کودکی با آثاری مانند «شهر موشها» بزرگ شدم و خاطرات خوبی از آن دوران دارم که در تربیت و آموزش نسل ما بسیار موثر بودند… کودکان امروز نیز احتیاج دارند با فیلمهایی که نسبتی با ادبیات کودک و نوجوان دارد آموزش ببینند.
کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی «جوجه تیغی» ادامه داد: فیلم کودک و نوجوان صرفا به فیلمی اطلاق نمیشود که بازیگر کودک در آن حضور داشته باشد، بلکه باید به آموزشهایی که در آن فیلم مطرح میشود نیز دقت داشت. باید بگویم جای این نوع آثار در سینمای کودک خالی است.
او در پایان گفت: فکر میکنم برپایی جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان میتواند به ارتقای این روند کمک کند. سینمای ایران از نظر مسائل تکنیکی مشکلی ندارد. در واقع فقر موضوع یکی از چالشهای اصلی این حوزه است و به نظرم نیاز است تا این سینما به ادبیات کودک و نوجوان نزدیک شود و از سویی بودجه و امکانات بیشتری در اختیار فیلمسازان کودک قرار گیرد تا فیلمهای تأثیرگذارتری بسازند.