به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدکریم رضایی، مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش بنیان گفت: کپسول فرآورده روغن ماهی امگا ۳ که از آن در گذشته استفاده میشد و اصلیترین مشکلی که با آن مواجه بودند، قطع مصرف این فرآورده و استشمام بوی بد ماهی بعد از خوردن این فرآورده بود. به دلیل این که فرآورده امگا ۳ از ماهی گرفته میشود و بعد از خوردن آن دهانه معده باز میشود و بوی بد ماهی به حفره باز میگردد. فرد با وجود این بو احساس مسموم شدگی با ماهی میکند.
او افزود: در فرآورده تولید شده روغن ماهی (اسمارت امگا) این مشکل با روکش مقاوم با اسید معده رفع شده است و میتوان گفت این فرآورده، اولین فرآورده مقاوم به اسید از امگا ۳ است. با وجود این فرآورده تولید شده توسط شرکت دانش بنیان ما محصول به شکل دست نخورده در معده باقی میماند و بعد از این که از معده به روده عبور میکند در روده باز میشود؛ بنابراین بازگشت بخارات به دهان را نخواهد داشت و حس بوی بد ماهی بعد از مصرف از بین خواهد رفت.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: در فرآوردههای قبلی درصدی از اسیدهای چرب توسط اسید معده تخریب میشدند که به کمک این تکنولوژی و انتقال آن به روده و باز شدن آن در همان جا از اسید معده نیز محافظت میشود و درصد بیشتری از امگا ۳ به روده رسیده و درصد بیشتری از اسید را جذب میکند. این فرآیند تا حدی روی جذب مواد در روده اثرگذار است. تکنولوژی این فرآورده کاملا متفاوت و برای اولین بار در کشور تولید شده است.
رضایی ادامه داد: تفاوت اسمارت امگا با فناوری لیپوزومال به این صورت است که این یک تکنولوژی کاملا به روز نسبت به لیپوزومال است، به طوریکه فرآورده لیپوزومال مجدد در معده باز میشود و تنها روی جذب این محصول کمککننده خواهد بود؛ اما این تکنولوژی اصلیترین ایراد روغن ماهی امگا۳ را رفع کرده بهطوریکه بهطور مستقیم وارد روده خواهد شد.
او تصریح کرد: این کپسول ژلاتینی نرم، نمونه داخلی نداشته و برای اولین بار در ایران تولید شده است. با توجه به این که این محصول توسعهیافته تنها یک نمونه مشابه آلمانی و یک نمونه مشابه آمریکایی دارد، ما سومین تولیدکننده فرآورده دارویی در دنیا هستیم. نمونه وارداتی این فرآورده در داخل کشور وجود ندارد و تنها شکلهای معمول این فرآورده با عارضه شایعی مانند مسمومیت و بوی بد دهان، در بازار داخل وجود داشت. فروش اسمارت امگاهای تولید ما، نسبت به سال گذشته بیش از ۱۵ برابر شده است.