به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، روح الله یزدانی اظهار کرد: علاوه بر آن مصرف لبنیات در ۳۳ درصد نوجوانان، ۳۴ درصد میانسالان و ۲۳ درصد سالمندان این استان پایین است.
وی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان دارد، افزود: کمبود کلسیم در بدن سبب ایجاد پوکی استخوان میشود.
یزدانی با بیان اینکه میزان کلسیم مورد نیاز هر فرد از طریق مصرف غذاها جذب می شود، ادامه داد: مصرف یک فنجان شیر کم چرب، ۱۸۰ سی سی ماست کم چرب و ۴۵ گرم پنیر کم چرب سبب میشود تا کلسیم مورد نیاز بدن جذب شود.
وی تاکید کرد: بیشترین تراکم استخوانها تا سن ۳۰ سالگی اتفاق میافتد و بعد از آن باید از استخوان ها مراقبت کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در بروز بیماری پوکی استخوان هفت عامل تاثیرگذار است، بیان کرد: مصرف بی رویه گوشت، کافئین، نوشابه، الکل، نمک، سیگار و نداشتن فعالیت بدنی موجب بروز این بیماری می شود.
وی تاکید کرد: میزان بروز بیماری پوکی استخوان هم در مردان صورت می گیرد و هم در زنان اما میزان شیوع آن در زنان بیشتر است که به علت عواملی همچون فرزند آوری، کمبود ویتامین دی و ... صورت می گیرد.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در کشور از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک نفر مبتلا به پوکی استخوان است و از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال یک نفر دچار شکستگی استخوان می شود.
وی گفت: شکستگی بر اثر پوکی استخوان در سنین بالا خطرناک است چراکه تشکیل استخوان در سنین بالا خیلی دیر انجام می شود و از سوی دیگر پوکی استخوان در سنین بالا موجب خمیدگی افراد می شود.
یزدانی گفت: ویتامین D یکی از مهمترین ویتامین ها برای جلوگیری از پوکی استخوان است و از سوی دیگر مصرف آن توسط برخی از افراد جزو ضروریات است.
وی اظهار کرد: سالمندان بالای ۶۰ سال، افرادی که همیشه در خانه هستند و در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند و افرادی که شکستگی های ناشی از ضربه های خفیف دارند باید این ویتامین را استفاده کنند.