به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهری سادات موسوی، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی در نشست تخصصی رویکرد خانواهمحوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر اعلام کرد: ویژگی افراد حاضر در جلسه از چند جهت حائز اهمیت است؛ اول اینکه همگی بهنحوی حامی حقوق کودکان هستند و دوم اینکه همگی بهتر کردن شرایط این کودکان را دنبال میکنند.
موسوی در پاسخ به نقدهایی که بر رویکرد خانوادهمحور در سالهای اخیر وارد شده است، چالشهای پیش روی سازمان را اینگونه برشمرد: چالش اول، تغییر بالای اعضای تیم مراقبتی است که میتواند به علت حقوق کم این افراد باشد. دوم معضل نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست در یک فضا است که گاهی باعث آسیب بچهها میشود. گاهی حتی وابستگی کودکان به یک مربی و ناراحتی از تغییر او ایجاد مشکل میکند.
موسوی وابستگی به دریافت حمایت علیرغم تاکید بر عدم استفاده ابزاری از کودکان برای دریافت کمک از خیرین را مشکل بعدی دانست و گفت: گاهی ممکن است این اشکال پیش بیاید و کودکان به دریافت حمایت وابسته شوند و این را در بزرگسالی حفظ کنند.
او ادامه داد: موضوع دیگر نیاز به فضای آرام است. بودن بچهها در مراکز باعث میشود بازدیدهای مکرر و نظارتهای متعدد صورت بگیرد و حس راحتی کودکان در خانه گرفته میشود. موسوی تفکیک خواهران و برادران را پس از ۶ سالگی و در روند تفکیک جنسیتی مشکل بعدی دانست. تمام این مسائل موجب شد تا سازمان در سالهای گذشته الگوهای مبتنی بر خانواده محوری را دنبال کند.
موسوی تصریح کرد: بههرحال اگر قرار است فضا و فرایندی را طی کنیم که بچهها شرایط بهتری داشته باشند نباید به الگوهای ثابت محدود شویم و باید حرکت روبهجلو را ادامه دهیم و هیچ الگویی تنها الگو نیست. بسته به سن، استان و فضای زندگی تصمیمی در نهایت گرفته میشود که به نفع کودک باشد که این تصمیم یا ماندن او در مرکز است و یا زندگی با خانواده میزبان.