به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بیش از سه سال است که با تلاش بسیج جامعه پزشکی، طرح نجات فرزندان سقط که بهعنوان طرح "نفس" نامگذاری شده است، هدف کاهش آمار سقط جنین در کشور را دنبال میکند.
برخی از انواع سقط جنینها بهدلیل شرایط و بیماریهای مادر یا جنین پس از بررسی پزشکی قانونی صورت میگیرد، اما برخی از انواع سقط جنین عمدی است و خانواده بهدلایل مختلف از جمله مسائل فرهنگی، اقتصادی و... بهدنبال سقط جنین هستند و از این مسئله اطلاعی ندارند که سقط جنین در واقع گرفتن جان یک انسان است و به احکام شرعی آن نیز واقف نیستند، در طرح نفس به این دسته از زوجین، خدمات مشاورهای ارائه میشود تا از سقط جنین منصرف شوند.
در حال حاضر تمام مراکز بهداشتی کشور قسمت مشاوره ازدواج و باروری دارند و مراکز بهداشتی وضعیت بارداری مراجعین را بررسی میکنند؛ اطلاعات افرادی که باردار هستند در سامانه ملی باروری سالم ثبت میشود و وضعیت مادر پیگیری میشود؛ اگر طی روند این پیگیریها، مراقبین سلامت پی ببرند که احتمال دارد یک زوج اقدام به سقط جنین کنند؛ به آنها مشاوره ارائه میشود.
این طرح در همه استانها در حال اجراست و مشاوره در مراکز بهداشتی کشور انجام میشود. در این مشاوره، مبانی حقوقی، احکام، مسائل علمی و عوارض سقط جنین برای مادر و پدر تبیین میشود.
و اما امروز (یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳) پس از گذشت سه سال تلاش و مجاهدت خالصانهی داوطلبین و کادر درمان، در اولین رویداد ملی طرح «نفس» (نجات فرزندان سقط)، کودک و نوزاد (از بین ۴ هزارو ۵۵۰ مورد جنین نجات یافته) از شهرهای مختلف ایران پهناور درکنار یکدیگر جمع شدند، تا بابت نفسهای حفظ شده جشن بگیرند.