گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حاشیه جلسه هیات دولت ، به تشریح مهمترین مسائل حوزه سیاست خارجی کشور پرداخت. او به بررسی روابط ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نیز به چالشهای موجود در روابط ایران و آمریکا پرداخت.
عراقچی در ابتدا با اشاره به همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت که با توجه به نگرش مثبت رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، شرایط برای توسعه همکاریها مهیا است. وی تصریح کرد:
"با این روحیه مثبت، مسیر جدیدی برای همکاری ایران و آژانس ترسیم خواهد شد."
عراقچی همچنین بر اهمیت امنیت انرژی هستهای و نقش دیپلماسی ایران در تقویت این موضوع تاکید کرد. وی گفت که همکاری با آژانس، به عنوان یکی از اصول دیپلماسی کشور، میتواند به مدیریت چالشهای بینالمللی کمک کرده و امنیت انرژی هستهای را تقویت کند.
عراقچی در ادامه به روابط پیچیده ایران و آمریکا پرداخت و با تاکید بر اینکه اختلافات بین دو کشور "بسیار اصولی و مبنایی" است، خاطرنشان کرد که این چالشها ممکن است در کوتاهمدت یا حتی میانمدت قابل حل نباشند. با این حال، وی بر لزوم مدیریت این اختلافات تاکید کرد و افزود:
"باید به گونهای عمل کنیم که هزینهها و تنشها کاهش یابد."
او معتقد است که کاهش تنشها میتواند به حفظ منافع ملی و کاهش فشارهای بینالمللی بر ایران منجر شود.
وزیر امور خارجه همچنین به وجود کانالهای ارتباطی بین ایران و آمریکا اشاره کرد و بیان داشت که این کانالها به عنوان ابزاری برای کاهش سوءتفاهمها و تنشها عمل میکنند. وی گفت:
"کانالهای تماس بین ایران و آمریکا همیشه وجود داشتهاند."
عراقچی این ارتباطات را بستری مناسب برای تبادل نظرهای دیپلماتیک دانست و تاکید کرد که در شرایط پیچیده کنونی، ارتباطات دیپلماتیک و مدیریت صحیح اختلافات، نقش کلیدی در تامین منافع ملی و حفظ استقلال و حاکمیت ایران ایفا میکند.
وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیأت دولت اعلام کرد: نشست سازمان همکاری اسلامی، یک اجلاس بسیار موفق بود و سران کشورهای اسلامی مواضع قوی و منسجمی اتخاذ کردند.
عراقچی با اشاره به تصویب قطعنامهای با ۳۸ بند محکم گفت: این قطعنامه، با لحنی قاطع و سرسختانه، سیاستها و اقدامات رژیم صهیونیستی را در تمامی عرصهها محکوم کرده است.
وی همچنین افزود: "این قطعنامه، همبستگی کشورهای اسلامی را در مقابله با تهدیدات و تجاوزات علیه مسلمانان نشان میدهد و موضعی واحد و قاطع را به جهانیان اعلام میکند."