به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، عبدالجلال ایری در مصاحبه با رادیو گفتگو با اشاره به طرحهای مختلفی که با هدف تمرکززدایی و انتقال پایتخت ارائه و اجرا شده است، اظهار داشت: یکی از خروجیهای این برنامهها، انتقال تعدادی از کارمندان از پایتخت بود که به آنها امتیازاتی از جمله زمین اهدا شد. این مسئله باید در کنار اقدامات دیگری همچون تمرکززدایی از قدرت مرکز یعنی تهران به سایر استانها انجام میشد؛ اما چنین اقدامی صورت نگرفت.
وی افزود: باید این را در نظر گرفت که کشورمان در حال حاضر به لحاظ زیرساختها، بستر لازم را برای تمرکززدایی و انتقال برخی وجوه قدرت به استانهای دیگر در اختیار ندارد. ما تاکنون نتوانستهایم تمرکززدایی انجام دهیم. ایدهآل این است که تمرکززدایی، انتقال قدرت و اختیارات بیشتر به مراکز استانها را داشته باشیم تا از تمرکز خدمات در تهران دوری کنیم. در این راستا باید امکانات بهداشتی، ورزشی و رفاهی را در شهرستانها افزایش دهیم.
ایری با بیان اینکه در استانها و شهرستانها سرمایهگذاری خاصی برای رونق و تمرکززدایی صورت نگرفته است، تأکید کرد: باید این بستر توسط دولت ایجاد شود و پس از آن امکان تمرکززدایی از تهران از وجود دارد؛ اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است. تاکنون نتوانستهایم خدمات مناسبی به مردم در شهرهای دیگر ارائه دهیم تا امکان انتقال زیرساختها جهت تمرکززدایی از تهران وجود داشته باشد.
وی ضمن اشاره به تشکیل کمیسیونهای مختلف برای موضوع تمرکززدایی از تهران یا انتقال پایتخت عنوان کرد: ذیل کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم کمیتههایی وجود دارند که در ارتباط با این موضوع کار میکردند؛ اما آنچه اهمیت دارد اقدامات دولتها است که میتوانند بستر لازم را برای انتقال پایتخت فراهم آورند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر این موضوع که دولتها باید فرایند تمرکززدایی از تهران را انجام دهند، گفت: این مسئله نیاز و ضرورت کشور محسوب میشود و به همین جهت باید بسترهای آن فراهم شود و در این راستا باید ببینیم دولت چهاردهم چه برنامهای برای این کار دارند.