به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نوربخش داداشی اظهار کرد: بر اساس شاخص بارش و تبخیر و تعرق استاندارد (SPEI) مناطق مختلف خراسان شمالی در ۱۰ ساله گذشته شدتهای مختلف خشکسالی را تجربه کرده اند به گونهای که بیش از ۸۲ درصد از پهنه استان درگیر خشکسالی بوده است.
وی افزود: خشکسالی خیلی شدید در ۲ دهم درصد از گستره این استان حاکم است.
داداشی ادامه داد: شهرستانهای اسفراین، گرمه، مانه و سملقان در تمامی گستره خود درگیر خشکسالی است و شهرستان گرمه با ۹۰ درصد خشکسالی بسیار شدید وضعیتی حادتر را تجربه میکند.
خاطرنشان کرد: در یک دهه گذشته نیمه غربی استان شامل شهرستانهای جاجرم، گرمه، سملقان، مانه و حتی بخشهایی از شهرستانهای راز و جرگلان، بجنورد و اسفراین و محدودهای از شیروان شرایط خشکسالی شدید تا بسیار شدید را ملموستر از سایر مناطق استان تجربه کرده اند.
تشدید اثرات خشکسالی
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی گفت: بر اساس شاخص بارش و تبخیر و تعرق استاندارد (SPEI) مناطق مختلف استان در یک ساله گذشته، ۳۶.۴ درصد از گستره درگیر خشکسالی خفیف، ۲۱.۹ درصد خشکسالی متوسط و ۱۰.۸ درصد از پهنه این استان درگیر خشکسالی شدید است.
وی افزود: در یکسال منتهی به پایان مهرماه ۱۴۰۳ که استان شاهد شرایط «النینو» و بارش قابل توجه بود، اما غیر از مجموع پنج درصد از پهنه استان، سایر مناطق در محدوده نرمال تا خشکسالی بسیار شدید قرار داشته که بر این اساس بیش از ۶۹ درصد جغرافیای استان درگیر انواع خشکسالی بوده است.
وی افزود: در این سال بخشهایی از شهرستانهای گرمه، جاجرم و بجنورد خشکسالی شدید را تجربه کرده اند.
داداشی گفت: آمار نشان دهنده این واقعیت است که پدیده خزنده خشکسالی گریبانگیر استان خراسان شمالی بوده و آثار و تبعات آن هر روز بیش از پیش نمایان میشود.