به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدرضا علیمی مدیرکل مدیریت بحران قزوین گفت: این گسل های فعال در شمال و جنوب قزوین، بویین زهرا، الموت و آوج قرار دارند و مستعد لرزش هستند.
وی ادامه داد: قزوین جزو استانهای زلزله خیز و واقع شده بر مسیر گسلها است که این موضوع یک تهدید جدی و بحران آفرین برای آن محسوب میشود.
علیمی تصریح کرد: هم اکنون ۲۹ دستگاه شتاب نگار و چهار دستگاه لرزه نگار تحت نظر مراکز تحقیقاتی راه و شهرسازی و همچنین ژئوفیزیک تهران در سطح استان قزوین نصب شده و فعال است.
این مسئول با اشاره به اینکه تیم های امدادی مدیریت بحران قزوین آماده وقوع اینگونه بلایای طبیعی است، تاکید کرد: در حوزه زلزله بیشترین اقداماتی که در سطح استان صورت گرفته نظارت بر مقاوم سازی ساختمان های مسکونی است تا وضعیت ساخت و سازها بیشترین استانداردها را داشته باشد.
وی ادامه داد: دستگاه هایی از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری ها، بنیاد مسکن و راه و شهرسازی بایستی به وظایف خود در برابر قانون در این زمینه عمل کرده و رعایت اصول ضوابط و آیین نامه های مرتبط با ساخت سازها را مورد توجه جدی خود قرار دهند.
مدیرکل مدیریت بحران قزوین فرونشست، سیل، رانش زمین، سرمازدگی و خشکسالی را نیز از دیگر حوادث طبیعی مستعد در این استان برشمرد و خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته در استان قزوین خسارت هایی از سوی هر یک از بلاهای یاد شده دامنگیر مردم آن شده و بر همین اساس، مطالعات پژوهشی برای ۴۰ روستا به انجام رسیده تا ضمن بررسی مسائل و موارد مورد بحث، برنامه ریزی جامع و مدونی برای آنها صورت بگیرد.